Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türel, yeşil Antalya için çalışıyoruz

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Orman Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti. Başkan Türel, iki kurumun da yeşil bir Antalya için çalıştığını belirterek, 2019 yılına kadar Antalya ve ilçelerinde 10 milyon ağaç dikmeyi hedeflediklerini söyledi.

        Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Bölge Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile birlikte 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası ve Ağaç Bayramı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti. Başkan Menderes Türel, bütün projelerinde yeşilin korunması için çalıştıklarını belirterek "Sizlerin de desteğiyle ormanların korunması esasına dayalı çalışıyoruz. İlk dönemim olan 2004-2009 arasında yaklaşık 1 milyon ağaç dikimi gerçekleştirdik. 500 bin ağacı sadece Taşağıl yangınında yangın bölgesine diktik. Şimdi genişleyen sınırlarımızda 2014-2019 arasında bu hedefi 10 milyona çıkardık" dedi.

        Daha çok fidan daha çok ağaç

        18 Mart Cumartesi günü kendileri için çok önemli bir projenin temelini attıklarını hatırlatan Başkan Türel, "Manavgat'ın en önemli akciğeri Türkbeleni ormanımız bir süre önce yanmış, aşağı yukarı 50 dekara yakın bir alan kül olmuştu. Türkbeleni'nde çok güzel bir katılımla mesire alanı projemizin temelini attık. Kül haline dönmüş bir orman alanını şimdi daha da yeşillendirerek, ağaçlandırarak halkın kullanımına uygun bir proje haline getiriyoruz. Antalya'nın her köşesinde yeşili koruyarak, ağacı koruyarak, yeşili arttırarak, ağaç dikerek projelerimizi yapıyoruz" diye konuştu.

        Orman haftamız kutlu olsun

        Antalya'nın en önemli sembol değeri olabilecek Tünektepe Projesi'ni de Antalya'ya kazandırmak istediklerini belirten Başkan Türel, "Milli Parklarla birlikte inşallah oraya da çok güzel bir projeyi kazandırmak için çalışıyoruz. Burada bölge müdürlüğü olarak sizlerin çok büyük desteğini görüyoruz. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Bakanımızın da bu konuda bize olan destekleri, bizim en büyük şansımız odu. Ben bu işbirliğimizin Antalya'mıza çok güzel işler, çok güzel projelerle ulaşacağını biliyorum. Hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum. Orman Haftamız kutlu olsun."

        İşbirliğinin önemi

        Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk de, Başkan Türel'e teşekkür ederek her zaman işbirliği halinde olmaya devam edeceklerini belirtti. Türk, "Geçen sene Kumluca ve Adrasan'da ekibiniz bizi yalnız bırakmadı. Her türlü desteği sağlamaya çalıştı. Biz de özellikle orman yangınlarında sizlerin desteğini her zaman yanımızda görüyoruz" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        21.03.2017 11:15:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler