Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelli öğrenciler doyasıya eğlendi

        - 21 Mart Down Sendromu Günü

        (Fotoğraflı)

        Ali Yıldız

        DÜZCE (İHA) - Düzce Belediyesinin katkıları Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından 21 Mart Down Sendromu Günü dolayısıyla eğlenceli bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte down sendromlu çocuklar keyifli dakikalar yaşadı.

        Etkinliğe katılan Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Koordinatörü Gönül Asuk Down Sendromu ile ilgili farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekerek "Dünya Down Sendromu günü gibi farkındalık oluşturacak organizasyonlar tüm toplumun kapsamlı bir bakış açısı ile down sendromu hakkında bilgilendirilmesine olanak sağlıyor. Down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve önyargıya maruz kalmasını önlemeli ve sadece bugün değil her gün tüm down sendromlu bireylere yalnız olmadıkları hissettirilmelidir. Unutmayalım ki bu sendrom bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down sendromunu iyileştirecek tıbbi bir müdahale yoktur. Tek yol sevgi ve ilgidir. Bu organizasyonu hazırlamamızda bize destek olan Sosyal Hizmet stajyer öğrencilerine, Yeşil Düzce Özel Eğitim ve Uygulama okuluna herkese teşekkür ederim" dedi.

        Konuşmaların ardından çocuklar kurum bahçesinde eğlenceli dakikalar geçirdi. Yarışmalar düzenlendi, çocukların yüzlerine boya maskesi yapıldı. İkramların sunulduğu programda Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü ekibinin müzik dinletisi beğeni topladı.

        (AY)

        21.03.2017 11:55:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler