Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk Dünyası nevruzu Bolu'da kutlayacak

        (Fotoğraflı)

        Bülent Velioğlu

        BOLU (İHA) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ""Benim gerçekleştirmeyi çok istediğimi iki hedefim var. Türk Dünyasının iki ortak değerini, Köroğlu'ndan sonra Nevruz'u simgeleştirmek ve Bolu'da her yönüyle yaşatmak. Bu amaçla TÜRKSOY ile yürüttüğümüz ortak çalışma tamamlandığında tüm Türk Dünyası Nevruz Bayramını Bolu'da kutlayacak" dedi.

        21 Mart Dünya Nevruz Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Baharla birlikte tabiatın uyanışını, bolluk ve bereketi müjdeleyen Nevruz, tıpkı Köroğlu gibi Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar tüm Türk Dünyası ve akraba toplulukların ortak değeridir. Binlerce yıldır bu geniş coğrafyada kutlanan Nevruz, aynı zamanda birlik bütünlük ve barış içinde kardeşçe yaşamanın sembolüdür. İnsanın doğa ile bütünleştiği, kardeşlik ve dostluk kıvılcımının canlandırıldığı bu özel gün Tabiatın Kalbi Bolu'da daha da bir anlam bulur. Çünkü tüm Türk Dünyasında 'Nevruz Tepesi' sadece Bolu'da var. Seben'in Alpagut Köyündeki bu tepede yüzyıllardır Nevruz'da kudret ateşi yakılır. Artık bu ateşin sadece Bolu'dan değil tüm Türk Dünyası'ndan görünmesini istiyoruz. Nevruz'u hep birlikte Bolu'da kutlamak, Nevruz Tepesinde yakılan ateşin tüm akraba ve kardeş topluluklarıyla birlikte dünya için barışın, huzurun, istikrarın müjdecisi olmasını istiyoruz. Her yıl düzenlediğimiz Uluslararası Köroğlu Festivalinde olduğu gibi Türk Cumhuriyetlerini ve akraba topluluklarını

        Cumhurbaşkanları düzeyinde Nevruz ateşiyle Bolu'da buluşturacağız. TÜRKSOY ile yürüttüğümüz ortak çalışma tamamlandığında tüm Türk Dünyası Nevruz Bayramını Bolu'da kutlayacak" dedi.

        Yılmaz ayrıca, "Tabiatın uyanışı olarak kutlanan ve dostluk köprüsü olan 21 Mart Dünya Nevruz Günü'nü kutluyor; tüm dünyaya sevgi, kardeşlik, hoşgörü, barış, huzur ve refah getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (BV-RFK-Y)

        21.03.2017 12:52:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler