Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NEÜ, ARTANKARA'da büyük ilgi gördü

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Resimden fotoğrafa, heykelden özgün baskıya Türkiye ve 19 ülkeden toplam bin 800 eser 16-19 Mart tarihlerinde ARTANKARA Çağdaş Sanat Fuarında sanatseverlerin beğenisine sunulurken, 7 üniversitenin katıldığı fuarda Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) standı büyük ilgi gördü.

        ATO Congresium'da üçüncü kez sanatseverlerle buluşan ARTANKARA fuarında resim, heykel, seramik, özgün baskı ve fotoğraf gibi sanat eserleri 100'ü aşkın galeride sergilendi. NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi de bu önemli organizasyonda yer aldı. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsa Eliri bu tür organizasyonların ülkenin, sivil toplum kuruluşlarının, sanatçıların ve sanat eğitimi verilen gençlerin tanıtımında çok etkili olduğunu söyledi. "Bu teşhir alanlarına biz düğün diyoruz. Burası hasat zamanı çünkü teşhire çıkıyoruz" diyen Eliri, 2013 yılında kurulan NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in büyük destekleriyle çok hızlı bir ivmeyle büyüdüğünü ifade etti. Fakültelerinin devlet üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakülteleri arasında 5. sırada yer aldığını anlatan Eliri, "Bu memnuniyet verici. Bundan sonra Konya'yı tercih edecek öğrenciler için bu bir vitrin Burada 6-7 fuayede üniversitemizin yüksek lisans öğrencileri sanatçı kimliğiyle teşhir ve temsil ediliyor. Onların eserleri de var. Bu çok önemli bir gösterge. Demek ki üniversiteler sadece bilim yuvaları olmanın dışında sanat merkezleri, kültür merkezleri olarak da aktif akademik yaşamına devam ediyor" dedi.

        Yaklaşık bin kişiye üniversiteyi tanıtıcı materyaller dağıttıklarını belirten Eliri, çok güzel geri dönüşler aldıklarını aktardı. NEÜ standını ziyaret eden binlerce kişinin fakültelerini gelip görmek istediğini kaydeden Doç. Dr. İsa Eliri, "Bundan sonra sanatsal etkinliklerle ilgili şunu biliyorlar, NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi sanatta da var, kültürde de var, sosyal entelektüel yapıda da var" şeklinde konuştu.

        Dört gün devam eden organizasyonda Eliri'nin 12 eseri de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Eliri sanatın insanın var olduğu her yerde dünyayı güzelleştirdiğini, dünyaya renk kattığını ifade ederek, "Bizler sanat eğitimcileri olarak bir renk katabiliyorsak, bir dokunuş yapabiliyorsak ne mutlu" dedi.

        (İHA-FM-Y)

        21.03.2017 13:08:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler