Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta Nevruz Bayramı törenle kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        Muş (İHA) – Muş'ta 21 Mart Nevruz Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

        Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından öğretmenevi bahçesinde düzenlenen Nevruz Bayramı törenine Vali Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Aytaç Öztekin, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Elçin Neciyev'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Vali Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya'nın nevruz ateşini yakmasıyla devam etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Valisi Seddar Yavuz, ülkemizde ve tüm dünyada barışın, sevginin, kardeşliğin filizlenmesini çok arzuladıklarını söyledi. Sevgi ve kardeşliğe dünyanın çok fazla ihtiyacı olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "İlimizde de coşkulu bir şekilde halaylarla, mehterle nevruzu kutladık. Ümit ediyorum ki ülkemizin her tarafında böylesine coşkuyla, sevgiyle, muhabbetle kutlanır diye temenni ediyorum. Zaman zaman maalesef böylesine güzel günleri farklı amaçlara ve istismarlara yol açacak şekilde kutlayan gruplar hep ola gelmiştir. Muş'ta da bugün itibariyle izin verdik, nevruz kutlaması yönünde. Ümit ederim bu nevruz amacına uygun bir şekilde kutlanır. Herhangi bir taşkına, provokasyona ve terörize etmeye yönelik bir gayret ve çaba olmaz. Şayet bu yönde herhangi bir girişim söz konusu olursa da bu konuda her zaman olduğu gibi devletin kudretini, otoritesini, kamu güvenliğini sağlamak üzere kullanacağımızdan hiç kimsenin asla tereddüt etmemesini buradan ifade etmek istiyorum. Herkesi sorumlu davranmaya, hak ve özgürlükleri ihlal edecek şekilde ya da yok edecek şekilde kullanmamaları yönünde bir kez daha buradan ikaz ve çağrımı yapmak istiyorum. Ama ben prensip olarak Muşlu kardeşlerimi bu tür hiçbir provokasyona gelmeyeceğini biliyor ve inanıyorum" dedi.

        20 aydır Muş'ta olduğunu hatırlatan Vali Yavuz, her türlü güvenlik tedbirinin alınmış durumda olduğunu kaydetti. İlçelerde de nevruz kutlamalarıyla ilgili güvenlik tedbirleri alındığını belirten Vali Yavuz, "Sadece burada değil. Varto'dan, Bulanık'tan, Malazgirt'ten başlamak üzere tüm tedbirleri aldık. En güzel şekilde uyguluyoruz. Art niyetli gruplar olursa, terörize etmeye çalışan olursa ya da devletin gücünü ve kudretini sınamak ya da vatandaşımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bir tepki söz konusu olursa gereken müdahaleyi yapma konusunda herhangi bir tereddüdümüz olmaz. Gerekli ikazlarımızı, uyarılarımızı yaptık. Diliyoruz ki artık nevruzu bu tür şiddet, kavga, gürültü, ölümlerle anmayalım, sevgiyle, kardeşlikle, barışla analım. Zaten amacı da bu. Bir tereddüt duymuyorum Muşlu kardeşlerim açısından. Art niyetliler çıkabilir ama bunlara kimsenin prim vereceğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

        Program, yapılan konuşmaların ardından Muş Alparslan Üniversitesi folklor ekibi ve mehteran takımı tarafından hazırlanan gösterilerle devam etti.

        (UU-MSA-Y)

        21.03.2017 13:09:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler