Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik Belediyesi tarafından portatif su kontrol ve analiz cihazı ile yerinde çözüm üretiliyor

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmete giren Portatif Su Saha Kontrol ve Analiz Cihazı ile su, kanalizasyon atık suyu, atık su arıtma tesisinin numuneleri ve yer altı sularına ilişkin analizler yerinde yapılabiliyor.

        Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde Görevli Kimya ve Proses Mühendisi Onur Kavuştu, verilen hizmet ve yapılan işlemler hakkında bilgi verdi. Bilecik Belediyesi tarafından vatandaşların daha sağlıklı ve daha hızlı bir hizmet alması amacıyla güzel bir çalışmayı uygulamaya koyduklarını belirten Kavuştu; ''Bilecik Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz Portatif Su Saha Kontrol ve Analiz Cihazı ile ilimizdeki temiz su, kanalizasyon atık suyu, atık su arıtma tesisinin numunelerini ve yer altı sularına belirli kimyasal analizleri yaparak, kontrolünü sağlıyoruz. Ekipmanımız portatif olup, su geçirmez özelliklere sahiptir. Setimizde bir adet UV spectrofotometre, bir adet multimetre cihazımız vardır. Bu ekipmanlar sayesinde Türk Standartları, Dünya Sağlık Örgütünün 1993 standardı, ABD Çevre Koruma Ajansının ve Avrupa Birliği Standartlarının yanı sıra Sağlık Bakanlığımızın standartları dahilinde bulunan 37 ayrı parametrenin testini yapabilmekteyiz. Bilecik Belediyesi olarak kendi iç denetimlerimizi eksiksiz bir şekilde tamamlamaktayız. Tabi bu analizlerimiz kimyasal kontroller içindir. Biyolojik ve Kimyasal ana kontrollerimizi Türkiye genelinde olduğu gibi Sağlık Bakanlığı tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğünce gerçekleştirilmektedir" dedi.

        ''Bilecik Belediyesi olarak kendi iç kontrollerimizi yapabiliyoruz"

        Onur Kavuştu, konuşmasının devamında; "Biz kendi iç kontrollerimizi yaparak, halkımızın daha sağlıklı suyu kullanmaları için çaba sarf ediyoruz. Benzer şekilde vatandaşlarımızdan atık su ile ilgili taşmalar ve şikayetler gelebiliyor. Buna ilişkin ilimizin yer altı suyu kaynaklarının zengin olmasından dolayı bazı noktalarda vatandaşlarımız yağmur suyu, kanalizasyon suyu ve yer altı suyunu birbirine karıştırabilmektedir. Analiz cihazlarımız vasıtasıyla bunların hangi nitelikteki sular olduğunu tespit edip hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Şehrimizdeki mevcut su hattı karasu hattından gelmektedir. Karasu hattımız yer altı kaynak suyudur. Bozüyük'ten gelen bu su, el değmemiş şekilde boru hatlarıyla depolarımıza aktarılıyor. Depolarımızda klor ile dezenfeksiyonu yapılarak, şebekelerden vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor. Mevcut durumda temiz su arıtmasına ihtiyaç bulunmamaktadır. Çevre illerde benzer su kaynakları göl ve nehirlerden sağlanmakta. Bu nedenle göldeki tortu ve benzeri malzemelerin ayrılması için temiz su arıtma tesisleriyle beraber işlemlerden geçirilmektedir. Çalışmalarımız kapsamında Osmangazi Mahallemizdeki herhangi bir çeşmedeki suyumuzun klorunu, PH değeri ve iletkenlik değerinin kontrolünü sağladık. Benzer şekilde suya karışan bir unsurun olup olmadığı nitrat analizlerini sağladık. Bu tür analiz çalışmamız daha birçok noktada yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bu hizmet kapsamındaki çalışmalarımız suyun niteliğine göre bu şekilde işliyor" dedi

        (CKT-DA-Y)

        21.03.2017 13:11:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler