Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maarif Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun'da Maarif Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı yapıldı.

        Samsun'da Maarif Hareketi'nin denetim ayağı olan Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

        Samsun'da bir otelde yapılan toplantıya, Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, komisyon başkanları, sendikalar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldı.

        Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Maarif Hareketi Projesi'nin önemli bir proje olduğunun altını çizerek, "Projemiz Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır. 2015-2019 Bakanlık stratejik planına bakıldığında, 3 temanın ön plana çıktığını görüyoruz. Bunlardan birisi eğitime erişim, diğeri eğitimde kalitenin yakalanması, bir diğer kriterde kurumsal kapasitenin arttırılmasıdır. Biz de Maarif Hareketi Projesi'nin oluştururken bu temaları dikkate aldık. Bu proje değişimi kurgulamayı amaçlayan ve eğitimde niteliği yakalamayı amaçlayan bir projedir" diye konuştu.

        "Bu projeyle bir ilki başlattık"

        Daha sonra konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Eğitime yönelik projeler ortaya çıktığında bunların üzerinde durmak gerekir. Bizim ülkemizde eğitim konusu hep tartışılır durumda. Hatta Cumhurbaşkanımız yaptığı bir açıklamada bir sürü değişiklik yaptık ama iki şeyde başarılı olamadık. Biri eğitim diğeri de kültür demişti. Bu doğrudur. Ama eğitim konusunda bizim üzerimize düşen görevler var. Biz bunları yapacağız. Şu an bu projede bu görevlerin bir yansımasıdır. Milli Eğitim Müdürümüz bu projeyi bana getirdiğinde çok hoşuma gitti ve hocam ellerini sıva biz bu işe girelim dedim. Bu projeyle ilgili en azından üzerimize düşeni yapalım dedik. Samsun'da geldiğimde inanılmaz bir hayal kırıklığı vardı vali yardımcısı ve kaymakam arkadaşlarımda. Ben arkadaşlara şunu söyledim: Arkadaşlar, hiçbir yetkimiz olmasa ve sadece eğitimle ilgili görevimiz olsa 24 saat çalışmak bile bize yetmez. Dolayısıyla siz eğitimciler ve eğitime görev verenlerin eğitimle ilgili ne yapılması gerekiyorsa ortaya koymak gerekir. Biz dedik ki Samsun 2023 yılında en iyi eğitim veren ilk on şehir arasına girsin. Bununla ilgili arkadaşlarım da çalışmalarını sürdürüyor. Belki ilk 10'a girememiş olabiliriz eğitim konusunda Türkiye'de. Ancak bu projeyle bir ilki başlattık. Bizim bu projeyle bürokrasiyi boğma yerine bürokrasiyi asgari düzeye indiren ancak öğrencilerimize daha fazla bilgiyi yükleyen ve bu bilgiyi de pratiğe dönüştüren bir eylem olması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

        (ŞB-SLH-Y)

        21.03.2017 13:12:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler