Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediye başkanları Nevruz Bayramı'nı kutladı

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, yayınladıkları mesajla Nevruz Bayramı'nı kutladı.

        Mesajında Burhanettin Kocamaz, doğanın yeniden canlandığı, baharın müjdecisi Nevruz'un yaşamanın hayat bulduğu bir bayram olduğunu belirterek, "Yaklaşık 4 bin yıldır kutlanan Nevruz, Ergenekon'dan çıkışımızın yıl dönümü ile baharın gelişini ve uyanışını simgeleyen Türk'ün bayramıdır. Bu uyanış doğanın olduğu kadar insanlığın da uyanışıdır. Bu bayramımızı karanlığın ardından gelen aydınlanma, ayrılıkların ardından gelen birlik ve beraberliğin uyanışı olarak görmeliyiz. Bu bayramı sadece kendi ülkemiz için değil tüm insanlık için güzelliklerin, barışın ve sevginin yeniden dirilişi olarak kabul etmeli ve Türk milletinin milli kültürünün bir ürünü olan Nevruz'u da bu iklim altında kutlamalıyız. Milletimiz, daha önce nasıl demir dağları eriterek Bozkurt'un öncülüğünde Ergenekon'dan çıktıysa Allah'ın izniyle yeniden bozkurtların öncülüğünde ülkemiz üzerindeki sinsi planları bozarak ve etrafını saran çemberleri aşıp, zincirleri kırarak yeniden aydınlık geleceğini inşa edecektir. Hatırlatmak gerekirse her kışın ardında bir bahar vardır. Bu vesile ile Ergenekon'dan çıkışımızın 4 bin 654. yıl dönümü ve Türk'ün bayramı Nevruz'u kutluyor, tüm Türk dünyasına barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.

        Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş ise baharın Orta Asya'dan Doğu Avrupa'ya kadar çok geniş bir coğrafyada baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz'un farklı kültürler tarafından değişik ritüellerle kutlandığını kaydederek, insanlığın Nevruz'a çok derin anlamlar yüklediğine de işaret etti. İnsanlık tarihinin en eski bayramlarından biri olan Nevruz'un toplumsal barış için de son derece önemli olduğunun altını çizen Aktaş, "Nevruz'un en büyük anlamı uzlaşı ve barıştır. Doğanın yeniden uyanışını sembolize eden bu bayram, insanların barış ve huzur içinde yaşamasını, her yeni başlangıcın yeni bir umut olduğunu simgeler. İnsanlara doğa sevgisini aşılar, insanın da doğanın bir parçası olarak onunla ve diğer insanlarla uyum içerisinde yaşaması gerektiğini hatırlatır. Bu açıdan Nevruz, dünyadaki bütün kötülüklere ve kötülere rağmen insanca, adaletli, güzel ve barış içinde bir yaşam tesis edilebileceğini anlatır" şeklinde konuştu.

        Bilinen geçmişi 3-4 bin yıl kadar öncesine dayanan Nevruz'un Birleşmiş Milletler Manevi Kültür Mirası Koruma Kurulu tarafından dünya manevi kültür mirası listesine dahil edildiğini anımsatan Aktaş, "Dünya barışını, güvenliğini korumak ve uluslararası alanda toplumsal ve kültürel bir iş birliği oluşturmak için kurulan Birleşmiş Milletler örgütünün, Nevruz'u manevi kültür mirası olarak kabul etmesi, ona yeni bir anlam ve misyon yüklemiştir. Bizim coğrafyamızda yüzyıllardır kutlanan bayramımızın dünya barışına katkı yapması, en çok da tarihi çetin savaşlarla dolu milletimizi mutlu edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramını kutluyor, Nevruz'un barış ve kardeşliğin ışığı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

        (KRY-Y)

        21.03.2017 13:24:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler