Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Grekoromen Güreş Takımının bu yılki hedefi süper lig

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Türkiye Grekoromen 1. Ligi'nde mücadele eden ve geçtiğimiz yıl Süper Ligin eşiğinden dönen Malatya Büyükşehir Belediyesi Grekoromen Güreş Takımı, bu yıl Grekoromen Güreş Süper Ligine çıkmayı hedefliyor.

        Türkiye Güreş Federasyonu 2017 yılı Grekoromen Güreş 1. Ligi, 19 Mart Pazar günü yapılan müsabakalarla başladı. 4 grup halinde yapılan ligde, Malatya Büyükşehir Belediyesi Grekoromen Güreş Takımı, aynı grupta yer aldığı Ankara Şampiyonlar Kulübü ve Samsun Spor Kulübü ile Malatya'da karşılaştı. Battalgazi Spor Salonu'nda yapılan grubun ilk karşılaşmalarında zorlu mücadeleler sonucunda Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı her iki rakibini yenerek, liderliğe oturdu. 60 kg Muhammed Kalender, 66 kg Ali Burak Toy, 71 kg Hulusi Kaplan, 76 kg Murat Çevik, 80 kg Önder Aktaş, 85 kg Fikret Dağdeviren, 97 kg Ramazan Sarı ve 130 kg Abdul Kadir Çebi'den oluşan Büyükşehir Belediyesi Grekoromen Güreş Takımı, ilk olarak karşılaştığı Ankara Şampiyonlar Kulübü'nü 5-4 yenerken, Samsun Güreş Takımı'nı ise 8-0 yenmeyi başardı.

        Rövanş karşılaşmaları Samsun ve Ankara'da

        Büyükşehir Belediyesi Grekoromen Güreş Takımı, rövanş karşılaşmalarının ilkini 17 Nisan'da Samsun'da, ikincisini ise 17 Mayıs 2017'de Ankara'da yapacak. Rövanş karşılaşmalarının ardından 4 grubun 1. ve 2. takımları yarı finalde karşılaşacak.

        "Hedef süper lig"

        Büyükşehir Belediyesi Grekoromen Güreş Takımı'nın başarılı teknik direktörü Hasan Özdemir, geçtiğimiz yıl başarılı bir sezon geçirmelerine rağmen final maçlarında Süper Lig'in kapısından döndüklerini belirterek, bu yılki hedeflerinin yine süper lig olduğunu söyledi. Malatya'nın son yıllarda spor alanında başarılı bir ivme kazandığını belirten Özdemir, başarıda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın büyük gayret ve desteğinin olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Orhan Barman'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Özdemir, "Önce Allah'ın yardımı, sonra başkanlarımızın desteği ve sporcu arkadaşlarımın başarısıyla inşallah Grekoromen Güreş Spor Ligi'ne çıkacağız" diye konuştu.

        (BT-SD-Y)

        21.03.2017 13:24:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler