Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van'da 'Üreme ve Cinsel Sağlık Modüler' eğitimi

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlık personellere yönelik verilen sertifikalı 'Üreme ve Cinsel Sağlık Modüler' eğitimi sona erdi.

        21 gün süren eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Van Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Semra Gümüş Gündüz; "Anne ölümlerini önlemek ve anne sağlığını korumak, bebeklerin sağlıkla doğmalarını ve yaşamalarını sağlamak, istenmeyen gebelikleri önlemek, halkımızın daha kaliteli bir sağlık hizmeti almasını sağlamak amacıyla Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Üreme Sağlığı Birimince Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı çalışan sağlık personellerine yönelik 'Üreme Sağlığı ve Cinsel Sağlık Modüler' eğitimi verildi. Üreme sağlığı eğitimi 5 modülden oluşmakta olup bunlar; üreme sağlığına giriş modül eğitimi, aile planlaması ve danışmanlığı modül eğitimi, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar modül eğitimi, gençlere yönelik üreme sağlığı hizmetleri modül eğitimi, güvenli annelik modül eğitimidir. Bu konular dahilinde Türkiye'de ve ilimizde anne ve bebek ölümlerini azaltmak, gelişmiş ülkeler hedefini tutturmak ve hizmete ulaşamayan kitlelerinde kalite hizmeti kullanma becerisini geliştirmek hedeflenmiştir" dedi.

        Eğitim sonunda devamlılık sağlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

        (MSA-Y)

        21.03.2017 13:45:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler