Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kula ve Turgutlu'da Nevruz coşkusu

        (Fotoğraflı)

        Hasan Yiğen-İlker Uyar

        MANİSA (İHA) - Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı Manisa'nın Turgutlu ve Kula ilçelerinde de coşkuyla kutlandı. Renkli yumurtaların tokuşturulduğu örste demir dövüldüğü kutlamalarda birbirinden ilginç yarşmalarla baharın gelişi kutlandı.

        Kula Zafer İlköğretim okulunda düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama etkinliklerine Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Garnizon Komutanı Yüzbaşı Melih Oğuz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ethem Dağlı, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, İlçe Müftüsü Kamil Kırgız, Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahit Demir, Devlet Hastanesi Müdürü Ali Akarsu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, parti yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda açılış ve günün anlam önemini belirten konuşmayı Zafer İlköğretim Okulu Müdürü Selahattin Başaran yaptı. Başaran konuşmasında okullarda çocukların barış ortamını görmeleri için Nevruz Bayramını kutlamak amacıyla bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Nevruz'un uyanış anlamına geldiğini ifade eden Başaran, Nevruz'un sadece doğanın değil, insanın da duygularının yeşerdiği ve hayata biraz daha pozitif baktığı dönemi temsil ettiğini söyledi. Karşılıklı sevgi, barış ve dayanışmanın pekiştirilmesini ve sevgi, kardeşlik, hoşgörüyü vurgulayan bir bayram günüdür diyen Başaran, "Atalarımızdan, geleneklerimizden gelen bu bayramı, bu bilinç ve duyarlılıkla kutlayıp, huzurlarınızda programda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, bayramınızı da tebrik ediyorum." dedi.

        Öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, halk oyunları ve yarışmaların yapılmasının ardından program sona erdi.

        Turgutlu'da Nevruz coşkusu

        Turgutlu Orhan Polat Yağcı İlkokulunda düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliklerine Kaymakam Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammet Evren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Arıtürk, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Arıtürk tarafından yapıldı. Arıtürk, Nevruz'un Türk'ün Bayramı olduğunu belirterek, tarihe yönelik bilgi aktardı. Ardından konuşan Kaymakam Uğur Turan ise de Turgutlu'da birlik ve beraberliğin en üst düzeyde olduğunu, bu birlik ve beraberliği kimsenin bozamayacağını belirterek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

        Orhan Polat Yağcı İlkokulu öğrencileri Nevruz ile ilgili şiirler okurken, öğrenciler arasında çuval ile yürüme, kaşıkla yumurta taşıma ve ayakta balon patlatma yarışmaları düzenlendi. Son derece zevkli ve eğlenceleri geçen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Alev Yağcı'dan aldı.

        Kaymakam Turan, Başkan Şirin ve diğer protokol üyelerinin renkli yumurta tokuşturduğu etkinlik renkli görüntülere sahne olurken, daha sonra örste demir dövüldü. Kaymakam Turan ve Başkanı Şirin, yakılan Nevruz ateşinden el ele atlayarak birlik beraberlik mesajı verdi. Başkan Şirin daha sonra okul öğrencileri ile sohbet ederek bol bol fotoğraf çektirdi.

        (SC-Y)

        21.03.2017 14:31:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler