Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ortaokul öğrencileri kısa film ile televizyon bağımlılığına dikkat çekti

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Hüseyin Türkoğlu

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesi Çıralık Köyü Ortaokulu öğrencilerinin televizyon bağımlılığına karşı farkındalık oluşturması amacıyla hazırladığı kısa film, Sosyal Medya'da izlenme rekorları kırıyor.

        Çıralık Ortaokulu öğrencilerinin kendi hazırlayıp, kendi oynadıkları kısa film, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Öğrenciler kendi hazırlamış oldukları kısa filmde, çocukların televizyonda gördükleri görüntüyü gerçek sandığını, çocuklar ile yetişkinleri kötü etkileyebilecek görüntülerin olduğunu, gerçek hayatın televizyona yansımadığını anlattı. Amatör kamera ile çekilen kısa film, televizyonun eğlenceli bir alet olduğunu söyleyen televizyon sunucusunun farklı göründüğünün ortaya çıkmasıyla sona eriyor. Kısa filmde öğrenciler izleyicilerine, "Küçük yaşlardan itibaren televizyon izlemeye başlamış bir çocuk yetişkin oluncaya kadar binlerce kez ahlaksızlık ve şiddet içeren sahnelere tanık olur. Unutmayın ki çocuklar söylenenleri değil, gördüklerini yapar. Televizyonun gerçek olduğuna çocuklar, orada ki hareketliliği gerçek hayatta bulamayınca yaptıkları işten çabuk sıkılır. Televizyonun sihirli dünyasında herkes hayallerine çok çabuk ve kolay bir şekilde ulaşabilir. Halbuki gerçek hayat böyle değildir. Gerçek hayat ise televizyondaki dizilere benzemez. Zorluklarla mücadele edecek gücü ve iradeyi kazanamayan gençler bunalıma girip intihara kalkışabilir. Televizyonlarda kuran okuyan, namaz kılan ya da kitap okuyan insanları göremezsiniz. Varsa yok ise güçleri eğlenmek, gezmek ve aşk yaşamaktır. Zor değil, çocuklarınızın zihnini kirleten bu aleti kaldırın ve atın. Yerine bir kitaplık yaptırın. Televizyon sizden gerçeği saklar. Her şeyi olduğundan farklı gösterir" şeklinde konular yer alıyor.

        (HT-SD-

        21.03.2017 15:01:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler