Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Artvin'de 2 yılda 123 bin fidan toprakla buluştu

        (Fotoğraflı)

        Hasan Fehmi Demir

        ARTVİN (İHA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı kutlamaları dolayısıyla Artvin Orman Bölge Müdür Vekili Ali Uzuncan ile kurumun şube müdürleri ve çalışanlarını makamında kabul etti.

        Artvin'de 2013-2015 yılları arasında 122 bin 707 fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Uzuncan, "Artvin sahip olduğu yüzde 57'lik ormanlık alanıyla orman zenginliği açısından Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyor. Hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyerek haftamızı kutlayacağız. Okullarda öğrencilerle bir araya gelerek orman ve ağaç sevgisini aşılayacağız" dedi.

        2016 yılında Borçka ve Murgul'da iki adet bal ormanı kurulduğunu anımsatan Uzuncan, şunları söyledi:

        "5 bin köy 5 bin Orman ve Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları Eylem Planı kapsamında Bölge Müdürlüğümüz sınırları içerisinde 2016 yılı sonu itibariyle 85 köyde 139 bin 557 adet ceviz, badem, dut ve diğer gelir getirici türler, 3 bin 480 dekar alana dikilmiştir. 2017 yılında da Bölge Müdürlüğümüz sınırları içerisinde 40 köyde 25 bin 600 adet ceviz, badem, dut ve diğer gelir getirici türler fidanı, bin 3 dekar alana dikilerek gelir getirici ormanlar oluşturularak orman köylüsünün faydalanmasına sunulacaktır."

        Vali Doğanay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı kurum amirlerini ve personelini tebrik ederek, kurum çalışanlarının gününü kutladı.

        Ziyaret sonunda, Bölge Müdür Vekili Uzuncan, minyatür benjamin ağacını Vali Doğanay'a hediye etti.

        (HFD-ÖS-Y)

        21.03.2017 15:27:32 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler