Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan:

        - "Çok hayırlı bir karara imza attık"

        - "Mevcut OSB'de 29 fabrika var ve 3 bin 500 kişi çalışıyor"

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Altay

        ORDU (İHA) - Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Gerçekten çok hayırlı bir karara imza attık. Fatsa Organize Sanayi Bölgemizin büyüme kararı 2017 yılı programına alınarak startı verilecek" dedi.

        Başkan Hüseyin Anlayan yaptığı açıklamada, "OSB'de en önemli aşama olan istimlak aşaması sürecini başlatıyoruz. Yönetim kurulu olarak istimlak çalışmasını takip etmek üzere Fatsa Belediyemiz görevlendirildi. Ben Fatsamız için, Ordumuz için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra istimlak sürecini Fatsa Belediyesi olarak teknik ve hukuki olarak idare olarak takip edeceğiz ve inşallah yatırım aşamasına getireceğiz" diye konuştu.

        Mevcut Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nin 500 dönüm üzerine kurulu olduğunu ifade eden Başkan Anlayan, "Şu anda fiilen 29 tane fabrika çalışıyor ve 3 bin 500 kişi çalışıyor. Biz yaklaşık 2 sene önce bin dönüm daha büyütülmesi kararını almıştık 2 yıldır da işin genel müdürlüklerden ilgili kurumlardan kararlar alınarak Sanayi Bakanlığına yatırım programına koyulmak üzere teklifte bulunmuştuk. Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey başta olmak üzere milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz Bey takipleri ile 2017 yılının yatırım programına alındığını zaten Ordu'ya, Fatsa'ya müjdelemiştik. Tabii 2017 yatırım programına alınması işin nihayeti değildi önemli bir karardı ama bundan sonra en önemli kısmı için istimlak aşamasıydı. İstimlak aşamasında yine bir kurumun takip etmesi gerekiyor inşallah biz bugün yönetim kurulundan aldığımız yetkiyle Fatsa Organize Sanayi Bölgesi yeni alanını istimlak çalışmasını Fatsa Belediyesi olarak biz takip edeceğiz. İnşallah hızlı bir şekilde çalışmaları yaparız. Bugünkü kararda bakanlıktan onaylandıktan sonra fiilen ve resmi olarak çalışmalara başlayacağız. Vatandaşlarımız ve kamuoyumuz bundan sonraki aşamalarda mutlaka bizler tarafından bilgilendirilecektir" şeklinde konuştu.

        Başkan Anlayan şunları kaydetti: "Oluşturulan takdir komisyonu o bölgenin mülkiyetlerinin piyasa değerini araştıracak sonra da işlemler piyasa değeri üzerinden yapılacak ama bunun ne olduğuna dair çalışmayı Fatsa Belediyemiz belediye meclisimizde alacağı yetki ile takdir komisyonu ile beraber protokol ile beraber çalışmaya başlayacak. Bölgenin değer tespiti gerek emlakçılardan gerekse ilgili sivil toplum kuruluşlarından fiyatlar alınarak o piyasa değeri üzerinden mülkiyet sahipleri ile birebir görüşülerek pazarlık yapılacak. Kimlerle anlaşılırsa anlaşmaya varılanların paraları ödenmek üzere Sanayi Bakanlığımıza rapor sunacağız. Burada şu yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim. İstimlakı Fatsa Belediyesi bütçesinden yapmayacağız biz sadece işin resmi ve hukuki sürecini takip edeceğiz anlaştığımız yer sahipleri ile de protokol yapılarak protokolü Sanayi Bakanlığına göndererek kimlerle anlaşılırsa onların yerleri Sanayi Bakanlığından direkt karşılanacak. Tabii biz herkesle anlaşma yoluna gideceğiz ama anlaşamadıklarımıza mahkeme yoluyla istimlak davaları açılarak inşallah süreç devam edecek ve tamamlanacak. Biz istimlak davalarına kalmadan vatandaşlarımızda piyasa değerinden anlaşmayı öngörüyoruz. Bugün önemli olan bu kararın Fatsa Belediyemize verilmesi ve artık resmen hem fiilen de istimlak aşamasında başlamış olması bizim açımızdan önemlidir."

        (AA-SLH-Y)

        21.03.2017 16:24:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler