Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rizeli minikler 112 Acil'i daha yakından tanıdılar

        (Fotoğraflı)

        RİZE (İHA) - Rize'de, "Minik 112 Projesi" kapsamında okullarda acil çağrı eğitimi verilmeye devam ediyor.

        Sağlık Bakanlığınca başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen ''Yaşama Yol Ver'' projesi kapsamında ilköğretim çağındaki öğrencilere yönelik 112 acil ve ambulans sistemleri konusunda duyarlılık ve bilgi seviyelerinin artırılması amaçlanıyor.

        Okullarda eğitim veren paramedik Duygu Yolcu Kocagöz ve Fatih Kocagöz ile acil tıp teknisyeni Ali Karaca öğrencilere "112 ne zaman aranmalıdır, 112 acil hattı neden gereksiz yere meşgul edilmemeli, 112 acil hattı arandığında nasıl konuşulmalı, nasıl adres tarif edilmeli" gibi konularda bilgi verdiler.

        112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Barış Kara, yaptığı açıklamada, Minik 112 Projesi kapsamında eğitimlere devam edeceklerini belirterek, "Bu eğitimlerimizin 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılması, gelecekte sistemde gereksiz çağrı miktarının azalmasına katkı sağlayacağı inancındayım. İlimizdeki tüm vatandaşlarımız bu konuda son derece hassas ve özenli olmalı. Çünkü söz konusu olan insanımızın hayatı" dedi.

        (BAS-ÖS-Y)

        21.03.2017 16:26:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler