Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seyfi Dingil down sendromlu çocukların mutluluklarına ortak oldu

        - Başkan Seyfi Dingil: "Onlar güldükçe bizler daha huzurlu oluruz"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Mert

        HATAY (İHA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü, İskenderun DownCafe'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Engelli vatandaşların her zaman hizmetlerinde olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, engellilerin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşların işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti.

        Başkan Seyfi Dingil, "Eve hapsolmuş engelli vatandaşlarımızı hayata tutunduracak, daha farklı ve özel bir yaşam sürmelerine yol açacak DownCafe projemiz ile çocuklarımız burada rehabilite ediliyor, eğitim alıyor, sosyalleşiyor. Düzenlediğimiz projelerle onların sosyal hayata katılmalarını sağlıyoruz. Engelli insanlarımızı ne kadar mutlu edersek, onları hayata tutunması için ne kadar çabalarsak, bizler de o denli huzurlu oluruz" açıklamasında bulundu.

        Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu ifade eden Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, "Amacımız engellilerin topluma kazandırılması, sosyal hayatta yer alması, kendilerine olan güvenlerinin yerine gelmesini sağlamaktır. Bizler her zaman sosyal sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.

        İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ise yaptığı açıklamada 21 Mart Dünya Down Sendromlular Gününü kutladı ve devletin her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu ifade etti.

        Çeşitli etkinliklerin düzenlediği programda down sendromlu çocuklar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

        (MSM-Y)

        21.03.2017 16:54:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler