Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Huzurevinde mevlit programı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Yaşlılar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevinde Kur'an-ı Kerim, Mevlid ve Dua Programı yapıldı.

        Yaşlıları sevmek, saygı duymak ve ebediyete intikale etmiş olanları rahmetle anmak amacıyla düzenlenen programda huzurevi sakinleri, Kur'an-ı Kerim okunurken duygusal anlar yaşadı.

        Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığı'nın 'Sizi Bekleyenler Var' etkinliği kapsamında düzenlenen Kur'an-ı Kerim, Mevlid ve Dua Programına Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, huzurevi sakinleri ile çalışanlar katıldı.

        Büyük Cami ve Pazar Cami imam hatip ve hafızlarının Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda kasideler ve ilahiler okundu. Daha önce huzurevinde ikamet ederken vefat eden yaşlıların ruhuna Mevlid-İ Şeriflerin de okunduğu programda yaşlılar duygulu anlar yaşadı.

        Yemek ve helva dağıtılan programda yaşlılara hitap eden İl Müftüsü Veysel Çakı, yaşlılarla birlikte olmaktan duyduğunu mutluluğu dile getirdi. Herkesin yaşayıp yaşlandığını hatırlatan müftü Çakı, "Dinimiz küçüğe merhameti, büyüğe de saygıyı ve şefkati emrediyor. Kim büyüğüne hürmet etmez ve saygı, küçüğüne de sevgi ve merhamet göstermezse o kimseden adam olmaz. Devletin gücü ve büyüklüğü de toplumun en zayıf halkası olan özürlüsüne ve yaşlısına götürdüğü hizmete göredir. Toplumun huzur ve mutluluğu en zayıf halkasına göredir. Allah da önce buna bakacaktır. 3 grup vardır ki bunlara hürmet etmek, merhamet göstermek, dua etmek, yardımcı olmak Allah'a tazimdendir. Bunlar adil ve dürüst iş yapan ve kimsenin hakkını kimseye yedirmeyen iradeci, saçı sakalı ağırmış yaşlı Müslüman ve ilim sahibi âlimlerdir. Bunlara hürmet etmesi gerekir" dedi.

        Yaşlılara Kur'an-ı Kerim okumalarını, öğrenmelerini ve Allah'ı zikretmelerini tavsiye eden Veysel Çakı, "Allah deyin, La ilahe illallah deyin. O zaman canınız sıkılmaz. Bunu yaparsanız inanıyoruz ki gelecek günler bu günden daha güzel olacak. Bu müesseselere de ihtiyacımız var. Çocuklarınızın yanında olsaydınız belki böyle güzel bakılmayacaktınız. Bu tesisleri yapanlardan Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

        (SAM-SLH-Y)

        21.03.2017 18:27:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler