Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyşehir'de down sendromlu öğrenciler AVM'lerde mesai yaptı

        (Fotoğraflı)

        Ali Rıza Önses

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan down sendromlu öğrenciler, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında kent merkezinde faaliyet gösteren bazı alışveriş merkezi ve marketlerde farkındalık oluşturmak için mesai yaptı.

        "+1 farkla aranızdayız" yazılı tişörtleri giyen down sendromlu öğrenciler, AVM ve marketlerinde kasiyerlerle birlikte çalıştı, broşürler dağıtarak, müşterilerin satın aldığı malzemeleri poşetlerin içerisine doldurup sahiplerine teslim etti. Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Aytekin, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler'in 21 Mart tarihini resmi olarak Dünya Down Sendromu Günü olarak tanımasının ardından gerçekleştirilen etkinliklerin, bu genetik farklılığın tanınmasına yardımcı olduğunu belirterek, "Halkı bilinçlendirme, algıda farkındalık oluşturabilmek amaçlı olarak ilçemiz merkezindeki alışveriş merkezi ve marketlerimizde bugün down sendromlu öğrencilerimizi çalıştırıyoruz. Bugün, onlar çalışarak hem aramızda olduğunun, hem de engellerinin olmadığını kanıtlamak için buradalar. Onları çok seviyoruz" diye konuştu.

        (ARÖ-FM-Y)

        21.03.2017 18:36:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler