Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İmam Hatip Okulları Platformu Toplantısı Pazarlar'da yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon toplantısı yapıldı.

        Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, İmam Hatip Okulları Platformu Pazarlar İlçe Koordinatörü Abdullah Çalışkan'ın Organizasyonunda İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Daire Amirleri ve Okul Müdürleri katıldı.

        İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon toplantısının açılış konuşmasını yapan, İmam Hatip Okulları Platformu Pazarlar Koordinatörü Abdullah Çalışkan, İmam Hatip Okulları Platformu hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

        İmam Hatip Okulları Platformunun Türkiye'nin her yerinde kurulduğunu ifade eden Çalışkan, "Türkiye İmam Hatip Okulları Platformu, imam hatiplilerin gururu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, İstanbul Milletvekili Sayın Nurettin Nebati ve Sayın Bilal Erdoğan'ın öncülüğünde, Sayın Zeynel Önal'ın Başkanlığında, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Önder, Türgev ve Türkiye Gençlik Vakfı ortak koordinasyonunda Türkiye'nin 81 vilayetinde kurulmuş olan bir platformdur. İmam Hatip Okulları Platformunun amacı, imam hatip ruhunu yaşatarak, milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı, kültürlü bir nesil yetiştirilmesi, imam hatip okullarının eğitim ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile sorunlara çözüm getirilmesi ve yeni imam hatip okullarının kazandırılmasıdır. Platformun görevlerini de, Türkiye'nin en küçük yerleşim biriminde dahi, imam hatip okullarının açılması için gayret göstermek, çocukların yürüyerek gidebileceği şekilde, imam hatip ortaokullarının açılmasını sağlamak, okul binalarının yapılmasını teşvik etmek ve öğrenci yurtlarının yapılması konusunda destek olmak şeklinde sıralayabiliriz" dedi.

        İlçe Koordinatörü Çalışkan, "İmam Hatip Okulları Platformu Toplantısında Kuranı Kerim, temel dini bilgiler, ve Hz. Muhammedin hayatı seçmeli derslerinin ağırlıklı olarak seçilmesi konusunda çalışma yapılmasına ve Pazarlar Ortaokulu bünyesinde İmam Hatip şubesi açılması için çalışmalar yapılmasına karar verildi" dedi.

        İlçe Koordinatörü Çalışkan, ayrıca belirlenecek takvim doğrultusunda öğrenci ve velilerin bilgilendirileceğini belirtti.(MB-EFE)

        22.03.2017 09:56:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler