Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Külliye'de Şanlıurfa için önemli buluşma

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir El Sabah ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Şanlıurfa altyapısına yönelik 5 milyon dolarlık yatırımı gerektiren hibe protokolüne imza attı.

        Türkiye Cumhuriyeti ile Kuveyt Arap Kalkınma Fonu arasında 'Mülteci Ağırlayan Ülkelerden Türkiye'de Mültecilere ve Suriye Krizi Karşısında Yeniden Toparlanma Süreci' için Suriye Krizini Rahatlatıcı Amacı başlığı altında hibe protokolü imzalandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki protokol töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev sahipliğinde Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah'ın da katılımı ile düzenlendi. Protokol töreninde hibe protokolüne imza atan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, desteklerinden ötürü Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'a teşekkür etti. Protokol çerçevesinde sağlanacak 5 milyon dolarlık hibe Şanlıurfa'da altyapının geliştirilmesinde kullanılacak. Resmi kayıtlara göre 490 bin Suriyeli misafiri ağırlayarak Türkiye'de Suriyelilerin en yoğunlukta yaşandığı şehir olan Şanlıurfa'da kullanılacak hibe özellikle içme suyu tedariki, kanalizasyon ve selleri önlemek için yağmur suyu tasfiyesinin yanı sıra bunlara ait yeni ağlar ve yapım çalışmaları hedeflerini taşıyor.

        Törende protokol gereği Şanlıurfa ile birlikte Suriyeli misafirlerin ağırlıkta olduğu Gaziantep ve Kilis illeri için de ayrı ayrı protokoller imzalandı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye törende Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürü Hamdi Us eşlik etti.

        (Şİ-SD-Y)

        22.03.2017 10:06:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler