Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seçmenlere uyarı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde muhtarlar, vatandaşları seçmen bilgi kağıtlarının 14 Nisan saat 17.00'ye kadar bağlı bulundukları muhtarlıklardan alınabileceği konusunda uyardı.

        Referandumda oy kullanacak vatandaşların kesinleşen listelere göre seçmen bilgi kağıtları dağıtılmaya başlandı.

        Referanduma kısa süre kala seçmen bilgi kağıtları mahalle muhtarları tarafından dağıtılmaya başlandı. Yaklaşık 2 bin 500 seçmeni bulunan Pazarlar ilçe merkezinde muhtarlar, seçmen bilgi kağıtları dağıtımı için hummalı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. 21 Mart'ta gönderilen seçmen bilgi kağıtları muhtarlar tarafından vatandaşlara soy isimlerine göre dağıtılıyor.

        Konuyla ilgili bir açıklama yapan Atatürk Mahalle Muhtarı Yılmaz Kıratlı, vatandaşları dağıtılan seçmen bilgi kağıtlarını en kısa sürede almaları konusunda uyardı. Kıratlı, "Vatandaşımız T.C. kimlik numaralarının yazılı olduğu kimlik belgeleriyle oylarını kullanacak. Hangi sandıkta oy kullanacaklarını ise seçmen bilgi kağıtları ile öğrenecekler. O nedenle bilgi kağıdını almayan vatandaşlar sıkıntı yaşayabilirler. Hangi okul ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenen seçmenler gidip kolaylıkla oy kullanabilirler. Bu yıl bize verilen bu görevi başarıyla yapmaya çalışıyoruz. Teslim ettiğimiz belgelere karşılık imza alıyoruz. Vatandaşların en kısa sürede seçmen bilgi kağıtlarını almalarını tavsiye ediyorum. 14 Nisan'a kadar alınmayan belgeler geri iade edilecek" dedi.

        14 Nisan'a kadar muhtarlıklardan almaları gerektiğini ifade eden Kıratlı, "Seçmen bilgi kağıtlarının kısa sürede dağıtılması için Cumartesi ve Pazar günlerinde de dağıtımı sürdüreceğiz. Adreslere kadar gidip dağıtıyoruz. Hafta içerisinde çalışan vatandaşlarımız hafta sonu muhtarlıklara gelerek bir an önce seçmen bilgi kağıtlarını almalılar" diye konuştu. (MB-EFE)

        22.03.2017 10:26:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler