Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Ahmet H. Nayir: Devletimiz yaşlı vatandaşlarımıza sahip çıkıyor

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri Vali Ahmet Hamdi Nayir'i makamında ziyaret etti.

        Ziyarette, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan ve Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fatma Uz da hazır bulundu.

        Huzurevi sakinlerini kapıda karşılayan Vali Nayir, nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür edip, ellerini öptü.

        Gerek kültür gerek inanç gereği yaşlılara sahip çıkmanın önemli bir vazife olduğunu kaydeden Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Eğer toplum mutlu olacaksa her kesimin mutlu olması lazım; çocukları da, gençleri de, yaşlıları da mutlu olacak ki toplum mutlu olabilsin. Ailenin her yaştan kesimi mutlu olsun ki onlar toplumun mutluluğuna yansısın. Biz bir bütünün parçalarıyız. Yaşlımızla, çocuğumuzla, ailemizle, toplumumuzla hepsi bütünün bir parçası. Dolayısıyla bir kesim mutluluktan nasibini almazsa toplumun tamamına yansır bu. Bizim inancımızda yaşlıların bir önemi var. Yaşlılara hürmet etmek, onları korumak, kollamak görevi bize verilmiş" dedi.

        Devletin koruması altında olan yaşlıların hayat şartlarının iyileştirilmesi için önemli sosyal ve sağlık politikaların hayata geçirildiğini ifade eden Vali Nayir, "Devlet de sizlerin rahatı için üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Yaşlılarımızın bakımı için yerler ayarlıyor, daha fazla imkan sunma gayretinde oluyor. Evde bakılacak olanlara evde bakım yardımıyla destek vermeye çalışıyor. Aile havasını bozmadan, bakım hizmetlerini de yerine getirmeye çalışıyor. Hamdolsun her geçen gün sağlık hizmetleri daha da iyileşiyor. Hastalarımızı evinden alıp götürmek, hastanede bakmak veya doktoru hastanın ayağına götürme hizmetleri de her geçen gün daha da artıyor. İnşallah bu böyle devam eder, bizler sizleri daha mutlu görürüz. Sizlerin sevgisine çocukların ihtiyacı var, sizlerin de çocuklarınızın saygısına ihtiyacınız var. Bu karşılıklı saygı ve sevgiyle daha iyi bir noktaya ulaşmış oluruz inşallah" diye konuştu.

        Huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilenen Vali Ahmet H. Nayir daha sonra istek ve arzuları dinledi.(EFE)

        22.03.2017 10:42:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler