Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hani'ye 50 milyonluk yatırım

        - İlçeye atanan kayyum, kenti yeniden inşa etti

        - Hani Belediye Başkan Vekili Yazıcı, ilçeye atık su arıtma tesisi kurmak için çalışmalara başladı

        - TOKİ'nin Hani'ye 2 etap halinde toplam 300 konutluk projesi de onaylandı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Hani ilçesine kayyum olarak atandığı günden bu yana kenti yeniden inşa eden Şaban Arda Yazıcı, toplam 50 milyon liralık iki yeni projeye imza attı.

        Yaklaşık 6 ay önce Hani ilçesine kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, geldiği ilk günden itibaren halkın sevgisini kazanmayı başardı. Kentin 50 yıllık su sorununu çözen ve ilçede çamurlu yol bırakmayan Yazıcı'nın son icraatları de kenti yeniden inşa edecek cinsten. Diyarbakır'ın 13 ilçesinde bulunmayan atık su arıtma tesisinin yapım projesini onaylatan Yazıcı, dere ıslah çalışmalarına da hız verdi. Yazıcı'nın girişimleri sonucu TOKİ, ilçeye 2 etap halinde toplam 300 konutluk bina inşa edecek.

        Diyarbakır'dan sonra Hani'ye atık su arıtma tesisi

        Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Şaban Arda Yazıcı, ilçede arıtma tesisi yapmayı planladıklarını, tesis projesinin yatırım planına alındığını söyledi. Arıtma tesisinin, şu an proje etüdü aşamasında olduğunu belirten Yazıcı, "Toplam maliyeti 6 milyon lira civarında. Belediye faaliyetlerine başladığımızda altyapıda çok ciddi eksiklikler olduğunu gördük, yok denecek kadar azdı. Bunlardan bir tanesi, derelerin son derece sağlıksız koşullarda ilçenin içerisinden geçip diğer komşu ilçelere akması idi. Bununla ilgili 33 milyon lira tutarında, ilçe genelinde 6 mahallede yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda dere ıslahı yapılacak. Bunlara ek olarak, alt yapının daha sağlam ve elverişli bir şekilde gelecek adına sürdürülebilir olması açısından atık su arıtma tesisini ekliyoruz. Şimdi atık su arıtma tesisi de etüt aşamasında, proje onaylandı, şu an etüt aşamasında. İlerleyen günlerde bunun da projesi hazırlandıktan sonra ihalesine çıkılacak. Diyarbakır'ın ikinci atık su arıtma tesisi inşallah Hani'de kurulmuş olacak" dedi.

        TOKİ'den Hani'ye 300 konut

        Veziri ve Merkez mahalleleri arasında TOKİ inşa edileceğini ve her şeyin hazır olduğunu kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu:

        "Talebimizi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na iletmiş bulunmaktayız. Sadece şu an o da etüt aşamasında. TOKİ İdaresi'nin ilgili yetkililerinin ilçemizi ziyaret ederek bu konuda son noktayı koymalarını bekliyoruz. Projemiz onaylandı, 250 konut, bunun haricinde de 50 konutluk ikinci etap bir yer düşünüyoruz. Toplamda 300 konut bunlar 40 milyon lira, birinci etabını maliyeti bu."

        (YRT-MP-Y)

        22.03.2017 10:43:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler