Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Partili Ünüvar:"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye'yi vesayet odaklarından kurtaracak"

        - "Referandumdan çıkacak sonuçla Türkiye daha güçlü, milletimiz daha mutlu ve huzurlu olacak"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, mutsuz evliliğe benzeyen koalisyon dönemlerini bitirerek, istikrarlı ve güçlü iktidarlarla ülkeye huzur ve mutluluk getireceğini söyledi.

        Adana'yı gezerek, halka anayasa değişikliği paketi ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmaya devam eden Ünüvar, 16 Nisan'daki referandumda; krizi, kaosu ve koalisyonları ortadan kaldıracak hükümet sistemi değişikliğinin de oylanacağını anımsattı.

        Koalisyonları zoraki yapılan mutsuz evliliklere benzeten Ünüvar, "Koalisyon kolay kurulmuyor, kolay da devam etmiyor. Mutsuz ailelerin çocuklarının mutsuz olması gibi, mutsuz koalisyonların yönettiği vatandaş da mutsuz olur. Bütün dünyada ülkeler vatandaşının mutlu olması için kendilerine göre çözümler bulmuşlar. ABD başkanlığı, Fransa yarı başkanlığı bulmuş. İtalya koalisyonları yasakladı. Bütün bu çabalar ne için? Vatandaşın daha mutlu olması için" dedi.

        "Koalisyon kapısı açılmamak üzere kapanmalı"

        Cumhuriyet tarihine bakıldığında, Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü iktidarları döneminde kalkındığının görüleceğini dile getiren Milletvekili Ünüvar, "Kısa süreli hükümetler ülke için ne yapabilir? Bakan daha bakanlığın yolunu öğrenmeden bakanlık dönemi bitiyor. Bunların bu ülkeye huzur getirmesi mümkün değil. Ülkemizin geliştiği, kalkındığı dönemler hep istikrar dönemleri olmuştur. Dolayısıyla bizim koalisyonlar döneminin kapısını bir daha açılmamak üzere kapatmamız gerekir. AK Parti'den sonrası için de koalisyon dönemi ihtimalini bitirmemiz lazım" diye konuştu.

        "Daha fazla demokrasi için evet"

        AK Parti Adana Milletvekili PNecdet Ünüvar, uzun süreli iktidarların, halk için huzur ve mutluluk anlamına geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

        "İşte 16 Nisan'da yapılacak referandumda da halkımız uzun süreli hükümeti getirecek. Halkın en az yüzde 51 oyunu alan kişilerin Cumhurbaşkanı olmasını sağlayacak bir model gelecek. İnşallah bu model ülkemize huzur ve mutluluk getirecek. 16 Nisan'da halkın huzur ve mutluluğu, daha fazla demokrasi, daha fazla eğitim, daha fazla sağlık için 'evet' diyeceğiz. Milletimizin, devletimizin daha güçlü olması için 'evet' diyeceğiz."

        "Milletin kararının üzerinde karar olamaz"

        "Demokrasilerde mutlak iktidar halktır" diyen Ünüvar, "Halk ne derse o olur. Halkın dışında bir vesayet odağı tanımıyoruz. Biz milletin kararının üzerinde bir karar tanımıyoruz. AK Parti olarak, bugüne kadar hiçbir vesayet odağının seçilmişleri yönetmesine izin vermedik. Çünkü, demokrasilerde her zaman en üst egemenlik milletindir. Millet getirir, millet götürür. Bizim getirdiğimiz sistemin esası da budur. Artık manşetlerle gelip, manşetlerle giden yöneticiler istemiyoruz. Askeri darbelerle giden ve gelen yöneticiler istemiyoruz. 'Bürokratik oligarşi' denen vesayet odağı istemiyoruz. Bu eksiklikleri gidermenin yolu da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Bu sistem, Türkiye'yi bütün bu vesayet odaklarından kurtaracak ve ülkeyi milletin seçtiği istikrarlı ve güçlü iktidarların yönetmesinin önünü açacak bir sistem. Referandumdan çıkacak sonuçla inşallah Türkiye çok daha güçlü olacak. Ve ben inanıyorum ki milletimiz daha mutlu olacak" ifadelerini kullandı.

        (ELF-Y)

        22.03.2017 11:03:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler