Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit Belediyesi köylerde bilinçlendirme eğitimleri veriyor

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından köylerde bilinçlendirme eğitimleri veriliyor.

        Şimdiye kadar 49 köyde başta tarım ve hayvancılık olmak üzere çeşitli konularda gerçekleştirilen eğitimlerin 50'incisi Balören'de verildi. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Cihan Altıntaş tarafından verilen süt ineklerinin beslenmesi eğitimini köylüler ilgiyle takip ettiler.

        Zaman zaman soru cevap şeklinde gerçekleştirilen eğitimde veteriner hekim Cihan Altıntaş, süt ineklerinde beslenmenin hayvan sağlığı, halk sağlığı ve ürün verimliliği açısından çok önemli olduğunu belirterek, " İneklerde süt verimi 4 farklı dönem de incelenmektedir. Birinci süt alımı döneminde artan süt miktarıyla orantılı olarak enerji, protein ve diğer besin parametrelerine olan ihtiyaç artmaktadır. İkinci süt alımı döneminde ise verim en yüksek seviyede olmakta ve bu dönemin en doğru şekilde geçirilmesi gerekmektedir. Üçüncü süt alımı dönemine gelindiğinde ise verim azalarak ilerlemekte beslenmenin verim payı azalmakta ancak doğru bir beslenme programıyla birinci dönemde kaybedilen canlı ağırlık geri kazanılabilmektedir. Dördüncü dönem ise kuru dönem olarak adlandırılmaktadır. Hem doğuma hazırlık hem de doğacak buzağının beslenme ihtiyacı için süt alımı yapılmamakta, yalnızca ineğin yaşam payı gözetilerek beslenme programı düzenlenmektedir" dedi.

        (İG-İÇ)

        22.03.2017 11:17:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler