Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Down sendromlu çocuklardan farkındalık etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Erdal Anak

        ANTALYA (İHA) - Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nin düzenlemiş olduğu organizasyonda merkeze kayıtlı down sendromlu çocuklarla bir araya gelinerek, çeşitli etkinlikler düzenledi.

        21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında Alanya Belediyesi bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül ve merkez çalışanlarının eşlik ettiği programda Damlataş Caddesi'nde bulunan bir kafe işletmesi tarafından down sendromlu çocuklara sıcak çikolata ve yiyecekler ikram edildi.

        Kendi kahvelerini yaptılar

        Kendi kahvelerini kendileri yapan down sendromlu çocuklar daha sonra kafede bulunan diğer müşterilere ve çalışanlara karanfil hediye etti. Çocukların işletme personelleri ve vatandaşlarla kaynaşmaları sağlanarak "+1 farkla bir aradayız" mesajı verildi.

        Farkındalık için karanfil dağıttılar

        Kahve keyfinin ardından farkındalık pankartları ile anıta kadar yürüyen Down Sendromlu çocuklar yoldaki vatandaşlarla günün anlam ve önemine ilişkin sohbet ederek karanfil dağıttılar. Postane önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı önüne kadar devam ederken down sendromlu çocuklar, Anıt Önü'nde bulunan ALSEV (Alanya Sevdalıları Derneği)'nin üyelerine de karanfil verdiler.

        Alanya Beşiktaşlılar Derneği'nden anlamlı ziyaret

        Kurulduğu günden buyana sosyal projelerde en önde yer alan Alanya Beşiktaşlılar Derneği, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nde bulunan down sendromlu çocuklarla buluştu. Alanya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Sadık Dizdaroğlu ve ekibi, ziyaret esnasında çocuklara Beşiktaş atkıları ve tişörtler hediye etti.

        (EA)

        22.03.2017 12:12:25 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler