Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyoğlu'nda çocuklar sevdiği yazarlarla buluşuyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu'nda her hafta öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle takip edilen Kırmızı Sedir Söyleşileri'nin bu haftaki konuğu Yazar Mevlana İdris Zengin oldu. Öğrencilere kitap okumanın ve kütüphane kullanmanın önemini anlatan Yazar Zengin, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

        Beyoğlu Belediyesi tarafından çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen Kırmızı Sedir Söyleşileri bu hafta da yoğun ilgi gördü. Turabibaba Kütüphanesi ve Okmeydanı Kütüphanesi'nde her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen söyleşilerin bu haftaki konukları; Beyoğlu Orbay İlkokulu, Namık Kemal İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Piripaşa İlkokulu ve İhsan Şerif ilkokulu öğrencileri oldu. Sevilen Yazar Mevlana İdris Zengin ile hoş bir sohbet gerçekleştiren öğrenciler keyifli dakikalar geçirdi.

        Demircan'ın hediye ettiği kitabı yazarına imzalattılar

        Kendilerine, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın hediyesi olanYazar Mevlana İdris Zengin'in "Uçan Eşek"isimli kitabını okuyan öğrenciler, söyleşide Yazar Zengin'e kitapla ve yazarlıkla ilgili birçok soru yöneltti. Neden yazar olmayı tercih ettiniz, Kitap yazmak için ne yapmak gerekir, Kitap yazmak için çok okumak gerekli midir? gibi sorulara itina ile cevap veren Yazar Zengin, yazar olmaya nasıl karar verdiğini de öğrencilere anlattı. Kitap okumanın ve kütüphane kullanmanın önemini de anlatan Yazar Zengin, öğrencilere, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

        "Çocukların kütüphanelerde yazarlarla buluşması çok önemli"

        Yazar Zengin, Kırmızı Sedir Söyleşileri ile çocukların kütüphanelerde yazarlarla buluşmasının çok önemli olduğunu belirterek, bu imkanı sağladığı için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a teşekkürlerini iletti.

        Beyoğlu'nda Kırmızı Sedir Söyleşileri, Beyoğlu Belediyesi Turabibaba ve Okmeydanı Kütüphanelerinde, eğitim öğretim sezonu boyunca devam edecek.

        (HB-ÖK-Y)

        22.03.2017 12:14:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler