Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuk İlkokulu'ndan Çanakkale programı

        (Fotoğraflı)

        Yasin Esen

        NİĞDE (İHA) - Niğde Selçuk İlkokulu tarafından Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıl dönümü ve İstiklal Marşı'nın kabulü nedeni ile tören düzenlendi.

        Okul bahçesinde düzenlenen programa Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

        Sınıf öğretmeni Ömer Avcı'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından 2-b sınıfı öğretmeni Aysel Kurtbeyoğlu'nun hazırladığı öğrencilerin oratoryo ve skeç gösterileri sunuldu. Çanakkale, bir milletin varoluş mücadelesi olduğunu hatırlatan Sınıf öğretmeni Ömer Avcı konuşmasında şunları söyledi; ''Bugün Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümünü kutluyoruz. Çanakkale, bir milletin varoluş mücadelesidir. Çanakkale zaferi, birinci dünya savaşında askerlerimizin dünyayı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır. Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerimizin destanıdır. Bu zafer, anaların biricik evlatlarını bağrına basıp başına kurbanlık koyun gibi kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır. Irkları, renkleri ve dilleri değişik çeşitli milletlerden oluşan orduların milletimizi yok etmek amacıyla karadan, denizden ve havadan üzerimize saldırdığı büyük bir savaştır. Gencecik fidanlarımızın bayrağını düşürmemek için yan yana şehit düştüğü büyük vatan savunmasıdır. İnanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki üstün başarısını gösteren bir mücadeledir Çanakkale. Sizlere taarruzu değil ölmeyi emrediyorum, biz ölene kadar yerimize başkaları gelecektir diyebilen büyük komutan Mustafa Kemal'in yazdığı destandır Çanakkale. Geçilemeyen son kaledir Çanakkale. Çanakkale'de hiç şehit vermeyen tek bir ilimiz bile yoktur. Çanakkale işte bu yüzden destandır. Ülkedeki eğitim düzeyinin oldukça düşük olduğu o dönemde savaşta kaybedilenlerin önemli bir bölümü eğitimli kesimden oluşmaktaydı. Lise çağındaki çocuklar bile iş başa düştü deyip kalemi bırakıp silaha sarılmak zorunda kalmıştı.''dedi.

        Programın sonunda ise öğrencilere Çanakkale menüsü ikram edildi.

        (AÖ-Y)

        22.03.2017 13:30:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler