Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuklu'da 35 proje daha hayat buluyor

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi kurumsal proje destek programı kapsamında 2017 yılında yürütülecek projeler için sivil toplum kuruluşları ve derneklerle protokol imza töreni düzenlendi.

        Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında, şehrin kültür ve sosyal hayatına katkı sağlamaya devam ediyor. 2017 yılında sivil toplum kuruluşlarıyla ortak olarak yürütülecek projeler için protokol imza töreni düzenlendi. Proje desteği kapsamında Selçuklu Belediyesi, 35 proje için 2 milyon 800 bin TL destek sağlanacak. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen imza törenine, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil ve proje desteğinden faydalanacak olan dernek ve vakıf temsilcileri katıldı.

        Selçuklu Belediyesinin sivil toplum kuruluşlarıyla birçok projeyi birlikte yürüttüğünü ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "İki yıldır bu işi nitelikli ve kurumsal hale getirmek için bir çalışma başlattık. Geçtiğimiz yıldan itibaren her yıl kasım ayı sonunda proje çağrısına çıkıyoruz. Gelen proje çağrıları içinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ve belediye çalışanlarından oluşan bir heyete tarafından titizlikle inceleniyor ve bir yıl boyunca destekleyeceğimiz projelerin açıklanması ve imza töreni gerçekleştiriyoruz" dedi.

        "35 projeye 2 milyon 800 bin TL destek verilecek"

        2016 yılında 135 proje başvurusu yapıldığını ifade eden Başkan Altay, "Bu başvurular içerisinden 27 projeyi desteklemiştik. Bu projelerin toplam maliyeti de 1 milyon 472 bin TL idi. Bu yıl proje çağrımıza 55 proje başvurusu oldu. Bu projelerin 35'i proje desteği için komisyon tarafından uygun görüldü ve toplam 2 milyon 800 bin TL'lik bir bedelle projeleri yürütüyoruz. Burada hedefimiz sivil toplum kuruluşlarıyla belediye ilişkisini kurumsal hale getirebilmek, yapılacak işleri kurumsal hale getirebilmek ve bir program dahilinde en çok faydalı işleri tercih edebilmek. Bu konuda proje başvurusunda bulunan tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir ilgi oluştu" diye konuştu.

        Bugün burada Konya için bir şey üretmek isteyen herkesin Selçuklu Belediyesi tarafından maddi olarak da destekleneceği tescil ediyoruz diyen Başkan Altay, "Bugün 20 sivil toplum kuruluşumuzla birlikte bu projelerin imza törenini gerçekleştiriyoruz. Memleketimiz için güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızın Konya ve Selçuklu adına proje üretmelerinden duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. İnşallah binlerce başvuru gelsin biz yüzlerce projeyi destekleyelim. Sivil toplum kuruluşlarımızın elinde bulunan insan kaynağı ile belediyelerimizin elinde bulunan maddi kaynakları birleştirelim ve gelecekte ülkemizi daha iyi yerlere hep birlikte taşıyalım" şeklinde konuştu.

        "Selçuklu Belediyesinin proje desteği Türkiye'ye örnek oluyor"

        Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil ise, proje dahilinde sosyal konularla ilgili faaliyetleri ve kültür çalışmalarının yeraltı projeleri Selçuklu Belediyesi'ne takdim ettiklerini belirterek, "Bu projeler bir komisyon tarafından değerlendirilerek neticelendirildi. 2016 yılına oranla maddi destekler yüzde 50 daha fazla arttırılarak bu projeler desteklendi. Projelerin bu şekilde sunulması ve kurumsal olarak desteklenmesi sivil toplum kuruluşları olarak bizleri de memnun etti. İnşallah Selçuklu Belediyesinin kurumsal proje desteğinin Türkiye'deki diğer tüm belediyelerimiz tarafından da örnek alınmasını arzu ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızın daha iyi, daha nitelikli projeler yapması ve bu projelerin belediyelerimiz tarafından teşvik edilmesi temennisiyle Selçuklu Belediyesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        "Örnek işbirliğini kutluyorum"

        Selçuklu Belediyesinin sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte örnek bir çalışmaya imza attığını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da, "Selçuklu Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Selçuklu Belediyesi her alanda olduğu gibi bu alanda da sizlerle birlikte bir çalışma sergiliyor ve birlikte farklı projelere imza atıyor. Böylece gelecekle ilgili gayretlerini sizlere birlikte sergilemiş oluyor. Bir teşekkür de siz sivil toplum kuruluşlarımıza yapmak istiyorum. Çünkü sadece her işi devlete bırakmak, oradan gelecek işlere yardımcı olmak veya onlarla ilgili çalışmalarda bulunmak yerine sizler de kendi gayretinizle ve kendi isteğinizle bizim de bu hizmette bir katkımız, emeğimiz ve tuzumuz bulunsun diyerek projeler üretiyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun Sizler ve bizler güçlü istikrarlı bir Türkiye için elimizden gelen gayreti sergileyeceğiz göstereceğiz ki Rabbimiz de başarıları bizlere nasip edecek" dedi.

        Konuşmaların ardından hayata geçirilecek projeler için Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri arasında protokol imzalandı.

        (BG-AH-Y)

        22.03.2017 13:46:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler