Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bostanbaşı Caddesi asfaltlanıyor

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Bostanbaşı caddesinde çalışmalarına devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, alt ve üst yapısı tamamlanan kısımda asfaltlama çalışması yapıyor.

        Bölgenin en önemli ulaşım akslarından biri olan Bostanbaşı caddesinde geçtiğimiz yıl değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, toplam uzunluğu 3.6 kilometre olan yolun 1.3 kilometrelik bölümünde altyapı ve üst yapı çalışmalarını tamamlamıştı. 2017 yılı içerisinde geriye kalan 2.3 kilometrelik bölümde çalışmalarına devam edecek olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz yıl yaptığı 1.3 kilometrelik bölüme sıcak asfalt seriliyor.

        Kaldırım düzenleme çalışmaları

        35 metre genişliğinde olan Bostanbaşı caddesinde 2 metre genişliğinde bisiklet yolu, 2 metre genişliğinde cep otoparklar, 4 metre genişliğinde kaldırımlar, 1 metre genişliğinde kanal yanı kaldırımlar, aydınlatma ve yeşillendirme çalışmaları yürütülüyor. Yol ortasında bulunan kanal düzenleme çalışması ise Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılıyor. 1.3 kilometrelik alanda tüm çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi yıl sonuna kadar cadde üzerindeki tüm çalışmaları tamamlamayı hedefliyor.

        Yol açma çalışmaları

        Bölgede aynı zamanda yeni yol projeleri de yapan Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl yapımı bitirilen Çiftlik Caddesini, Bostanbaşı caddesine bağlamıştı. 30 metre genişliğinde açılan yol ile Bostanbaşı caddesi ile Fahri Kayahan Bulvarı arasında, imar çalışmalarının sonuçlanmasının ardından ise Çiftlik caddesi batıdan Yakınca mahallesi ile bağlanacak.

        Bu sayede Malatya'nın güneyinde batı-doğu istikametinde yeni bir hat açılmış olacak.

        (BT-SD-Y)

        22.03.2017 14:09:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler