Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yasağa aldıran yok

        - Hem kendilerinin, hem de yayaların canlarını tehlikeye atıyorlar

        - Tramvay yolu ve çevresinde yüksek hız yapan ve sessiz ilerleyen elektrikli bisiklet ve motosikletler yayalar için büyük tehlike

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Burak Tekin - Muhammed Emin Beytul

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de tramvay yolunun geçtiği caddelerde motosiklet ve bisiklet gibi araçların kullanımının yasaklanmasına aldırış etmeyen bazı sürücüler, uyarıları hiçe saymayı sürdürüyor.

        Eskişehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) almış olduğu kararla bazı cadde ve sokaklar bisiklet, elektrikli bisiklet, motosiklet, ve araç geçişine kapatılmıştı. Motosiklet ve bisiklet sürücüleri, yapılan denetimlere rağmen uyarıları dikkate almayarak caddelerde tehlike saçmaya devam ediyor. Tramvay yolu ve çevresinde yüksek hız yapan ve sessiz ilerleyen elektrikli bisiklet ve motosikletler yayalar için büyük tehlike oluşturuyor.

        Doktorlar ve İki Eylül caddelerinde yapılmış olan uygulamalarda uyarıları dikkate alan duyarlı bazı vatandaşlar ise, taşıtlarından inerek kurallara uyuyor ve belirlenen bölgeyi yaya olarak geçiyor. Girilmesi yasak olan caddelerde araçlarını kullanan motosiklet sürücüleri de, tabelaları hiçe sayıp fazla hız yaparak, yayalarında tehlikeye girmelerine sebep oluyorlar. Zaman zaman görev zorunluluğu sebebi ile bu caddeleri kullananların dışında, otomobil, minibüs ve kamyonet gibi araçları da görmek mümkün oluyor.

        "Zabıta veya emniyetin buna düzen getirtmesi gerekir"

        Yasaklı olan yollarda kullanılan taşıtlarla alakalı yetkililerin önlem alması gerektiğini ifade eden Musa Nar, "Hem ulaşımı engelliyor, hem kendi canlarından olurlar. En azından bir engel koyması lazım. Zabıta mı olur, emniyet mi olur buna bir düzen getirmeleri lazım. En azından bu tramvay üzerinde motosiklet, bisiklet böyle şeylerin girmemesi lazım. Kendilerinin de tehlikeye atıyorlar" dedi.

        Yasaklara uyulmamasının sebebinin denetimsizlik olduğunu belirten Hüseyin Güven ise, "Ehliyeti olmayan, plakası olmayan motosikletlerin trafiğe çıkmamasını önemle rica ediyoruz. Denetimsizlik. Buna ilgililerin bir çözüm bulmaları gerekiyor" açıklamalarında bulundu.

        (BRK-MET-Y)

        22.03.2017 14:37:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler