Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilgievi öğrencilerinden zaferin yıldönümünde Çanakkele çıkartması

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı olan Bilgievi öğrencileri, Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etti.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievi öğrencileri için düzenlenen geziye Bilgievi eğitmenlerinin yanı sıra aileleri de katıldı. Öğrenciler Çanakkale'de ilk olarak Soğanlıdere Şehitliği ile Seyit Onbaşı Anıtı'nı ziyaret etti. Çanakkale Savaşlarının kilit noktası olarak kabul edilen 57. Alay Şehitliği'ne gelen öğrencilere burada rehber tarafından detaylı bir sunum yapıldı. Öğrenciler Türk askerinin savaşta gösterdiği kahramanlıkları dinlerken velileri ise gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Bilgievi öğrencileri gezi sırasında ayrıca Düztepe, Albayrak Sırtı, Kocadere Şehitliği, Kanlı sırt, Bomba Sırtı, Kesikdere Şehitliği, Conkbayırı ile Alçıçtepe Köyü'nü de ziyaret etti.

        Çanakkale ruhunun vatan sevgisinin en güzel örneği olduğunu kaydeden öğrenciler, "Atalarımızın 1915 yılında dünyaya adeta haykırdığı kahramanlık destanı ile gurur duyuyoruz. Onlar canlarını ortaya koyarak "Çanakkale Geçilmez" dediler, Bizler de onların bizlere emanet ettiği vatanı çalışarak en iyi şekilde savunmaya devam edeceğiz" dedi.

        (İG-İÇ)

        22.03.2017 14:47:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler