Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa'da Teknokent lansmanı yapıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Aykut Yeniçağ

        MANİSA (İHA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (Manisa CBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent, düzenlenen lansmanla tanıtıldı.

        Manisa Celal Bayar Üniversitesi (Manisa CBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent Lansmanı gerçekleştirildi. Manisa Anemon Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, ilçe kaymakamları ile sanayiciler ve iş adamları katıldı. Üniversiteyle sanayiyi bir araya getirerek yeni teknolojilerin üretilmesine imkan sağlayacak Teknokent'in lansmanında konuşan Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Türkiye olarak teknolojinin önemini farkında olduklarını belirterek, "Biz ülke olarak artık bilimin ve teknolojinin artık ne kadar önemli olduğunu farkındayız. Hayatın merkezinde bilim var teknoloji var. İlme ve teknolojiye sahip değilseniz siz iktisaden güçlü ve tam bağımsız değilsiniz. Siz siyaseten yine çok güçlü ve bağımsız olamama durumuyla karşı karşıya kalırsınız. Dolayısıyla bilgiye ve teknolojiye sahip olan toplumlar her bakımdan bağımsız, müreffeh, saygın ve dünyada söz sahibi toplumlardır. Bu bakımdan bilim ve teknolojiye özellikle 2000'li yıllardan sonra çok büyük bir önem verildiğini görüyoruz. Ülkenin temel politikalarının, ekonomi politikalarının, sanayi politikalarının merkezine bilim ve teknoloji politikaları kondu. Biz üniversite olarak bunu hissettik, üniversitelere bu manada çok ciddi destekler ve katkılar hükümetler tarafından sunuldu" dedi.

        "Akademisyen tipi değişti"

        Teknoparkların kurulmasıyla birlikte akademisyenlerin yapılarında da değişiklik olduğunu kaydeden Çelebi, "Teknoparklar üniversitelerin bünyesinde özel sektörle birlikte AR-GE alanında üniversitenin ürettiğini sanayiyle paylaşmak, sanayide bulunanı üniversiteye aktarmak, dolayısıyla teknoparklar üniversitelerde bu amaçla kuruldu. Üniversite için Manisa için ülke için öncelik teknoloji. İşte bunun da başarıldığı uygulandığı mekanların başında teknoparklar geliyor. Burada bizim öğretim üyelerimiz de girişimci olarak yer alacak. Artık üretim üyesi akademisyen tipi değişti. Akademisyen sadece araştıran, yazan, çizen bunu belli dergilerde yayınlayan değil. Kendisi bizzat firma kuracak. Arkadaşlarımı teşvik ediyorum. Yine teknoparkta danışmanlık yapacak. Özel sektörle birlikte proje üretecek" diye konuştu.

        Çelebi'nin ardından konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, "Bir şeyleri yeniden keşfetmeye ihtiyacımız yok. Bir konunun farkına varılmış olması, bunun konuşuluyor olması, konuşulurken bir yol haritasının ortaya konulması elbette çok önemli. Sonrasında konuşularak bir ortak hedef haline gelen amacın gerçekleştirilmesi için bir çerçeveye oturtulması. Bir teşkilat yapısının oluşturulması, bu teşkilat yapısının yürüyüşü için bir finansal temel ortaya konması elbette çok önemli. Bunun içerisinde bir toplumu en nitelikli ve en güçlü organizasyonu olan devletinin bu farkındalığı hem finansal destek hem teşkilatlanma anlamında sorumlu olduğu sahaya yansıtmış olması çok önemli elbette. Bu sağlanmış durumda" dedi.

        Konuşmaların ardından Teknokentin kuruluş ortaklarına plaketleri verildi.

        (AY-Y)

        22.03.2017 15:15:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler