Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihi mezarlar koruma altına alındı

        (Fotoğraflı)

        Eren Ayhan

        MUĞLA (İHA) - Bodrum Göktepe mevkiinde bir inşaat çalışması sırasında çoğu zarar gördükten sonra ortaya çıkarılan tarihi mezarlar koruma amaçlı kapatılıyor.

        2015 Mayıs ayı başlarında inşaat alanında çalışan iş makinası tarafından zarar verildikten sonra bulunan 11 adet tarihi kaya mezarının çevresinde Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ekiplerince başlatılan kurtarma kazılarında 76 adet tarihi mezar bulunmuştu. İnşaata giden yol üzerinde de çok sayıda tarihi mezar gün yüzüne çıkarılırken, konu hem adli mercilere hem de Muğla Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğüne aktarılmıştı.

        Muğla Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğünce mezarların korunması amaçlı başlatılan çalışmalar kapsamında bölgedeki zemin yapısının yağmur, güneş gibi dış etkenlerden çabuk etkilendiği tespit edilmiş olup, mezarların koruma amaçlı olarak kapatılmasına karar verildi.

        Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ekiplerince başlatılan çalışmalar kapsamında Göktepe'de bulunan tarihi mezarlar önce temizlenirken, daha sonra keçe örtülen mezarlar ince kum ile kapatılmaya başlandı. Lüks villaların bulunduğu alana giden yolun üzerindeki mezarlarda aynı şekilde kapatılırken, yolun hiçbir şekilde araç trafiğine açılmayacağı ve mezarların çevresine gerekli önlemlerin alınacağı öğrenildi.

        (EA-MB-Y)

        22.03.2017 15:18:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler