Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERÜ'de Uzak Doğu'dan Görünen Türkiye Konuşuldu

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından "Uzak Doğu'dan Görünen Türkiye" konulu konferans düzenlendi.

        Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Mahmut Sami Özdil'in moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe; Endonezyalı Ravzatu'l-Cenne ve Finan Ahsen-i Takvim, Taylandlı Makoree Maeroh ve Hasan Makman konuşmacı olarak katıldı.

        Konferansın ilk konuşmacısı Endonezyalı Finan Ahsen-i Takvim, Endonezya'nın iklimi, doğal güzellikleri, inanç sistemi ve demografik yapısı hakkında bilgi verdi.

        Finan Ahsen-i Takvim, "Endonezya, dünyada Müslüman nüfusun en fazla olduğu ülke. Endonezya, Türkiye'ye coğrafi olarak çok yakın değil fakat Müslüman nüfusun iki ülkede de fazla olması açısından benzemektedir. Bundan dolayı bizler Türkiye'ye geldiğimizde zorluk yaşamıyoruz ve burayı çok seviyoruz" dedi.

        Endonezya'nın geleneksel kıyafetleri, yemekleri, yöresel dansları ve çalgı aletleri hakkında bilgi veren Endonezyalı Ravzatu'l-Cenne ise, "Bizler Endonezya'da günde 3 öğün pilav yiyoruz. Yaşadığımız yerde çok fazla balık olduğundan pilavın yanında da genellikle balık yiyoruz. Hatta kahvaltıda bile bu yiyecekleri tüketiyoruz" diye konuştu.

        (AÖ-Y)

        22.03.2017 15:38:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler