Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Yok birbirimizden farkımız"

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Anadolu Down Sendromu Derneği üyeleri ve Rasim Önel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halkla İlişkiler alanı öğrencileri yıl boyunca beraber yaptıkları dans, tiyatro, ritm çalışmalarını 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü'nde sundu.

        Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'ndeki geceye İzmir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Tamer, Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koçak, CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır'ın yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Down sendromlu bireyler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Down Sendromu Derneği Başkanı Mustafa Erdek yaptığı konuşmada toplumda yeterliliklerin engel tanımadığını ve engellerin eğitimle aşılabileceğini göstermeye çalıştıklarını vurguladı. Erdek, engelli ailelerde farkındalık oluşturmayı ve gençlerin engellilere bakış açısını değiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Programda Vals ve Bachata danslarının yanı sıra ritm ve semazen gösterileriyle izleyicileri büyüleyen Down sendromlu öğrenciler, "Çanakkale Şehitleri" tiyatrosu ile de uzun süre alkış aldı. Plaket töreninin ardından Down sendromlu bireyler yararına gerçekleştirilen kermesle program sona erdi.

        (CA)

        22.03.2017 15:47:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler