Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mülteci çocuklar barışın sembolü zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu

        - Sultanbeyli Belediyesi onlarca zeytin fidanını toprakla buluşturdu

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Orman Haftası etkinlikleri kapsamında mülteci çocuklar Sultanbeyli'de Türk arkadaşlarıyla birlikte barışın sembolü zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu.

        Sultanbeyli Belediyesi, Orman Haftası kapsamında Yıldırım Beyazıt İlkokulu'nun bahçesine onlarca zeytin fidanı dikti. Barışın sembolü olan onlarca zeytin fidanını mülteci öğrenciler Türk arkadaşlarıyla birlikte toprakla buluşturdu.

        Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan Yıldırım Beyazıt İlkokulu'nda gerçekleşen fidan dikimine AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile çok sayıda öğrenci katıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ile Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de öğrencilerle beraber zeytin fidanı dikti.

        Fidan dikimi öncesi konuşma yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Bugün ilçemizde misafir ettiğimiz mülteci kardeşlerimizle birlikte bu topraklarda ebedi kardeşliğimiz sembolü olacak zeytin fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. Bizler bu topraklarda sevgi ve barışın tıpkı bir fidan gibi ekerek büyütecek, huzuru cennet vatanımızda payidar kılacağız. Bu bakış açısıyla ilçemizde yaklaşık 25 bine yakın mülteci kardeşimizi misafir ediyoruz. İlçemizde oluşturduğumuz merkezlerde Suriyeli kardeşlerimizin huzur içinde yaşamasına vesile oluyoruz" dedi.

        (MB-HB-Y)

        22.03.2017 15:53:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler