Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuk Üniversitesi Spor Kulübünde ilk genel kurul heyecanı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Spor Kulübü Derneğinin ilk genel kurul toplantısı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

        Selçuk Üniversitesi Binicilik Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Derneğinin divan kurulu başkanı, yönetim, disiplin ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi yapıldı. Yetenekli sporcuların keşfedilip yetiştirilmesi adına bu kulübü önemsediğini söyleyen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Konya'nın 30 yıllık spor tarihini yaşayan ve medyadan takip ederek iyi bilen birisiyim. Rektörümüzün spora bakış açısı, sporun ifade ettikleri, milli birlik ve beraberliği sağladığı faydalar göz önünde bulundurulursa tekrar kulübün faaliyete başlamasına destek vermesi bizim için mutluluk verici. Selçuk Üniversitesi bünyesinde birçok başarılı spor adamları ve başarılı sporcular çıktı. Aramızda bulunan federasyon başkanlarımız da var. Federasyonların eğitim, denetim, disiplin kurulları gibi pek çok yerde başarılı çalışmalar yaptılar ve halen yapıyorlar. Profesyonel liglerde, bugünkü adıyla PTT 1'inci ligde futbol takımı çıktı. Bugün tekrar bir başlangıç yapılması çok önemli. Üniversitelerimizin sporun içinde olması daha bilimsel, daha yöntemsel yaklaşımları birlikte getiriyor. Başarılı sporcularımızı n sadece Spor Bilimleri Fakültesi'nden değil diğer bölümlerimizden yetenekli öğrencilerimizin de belirlenmesi adına bu kuruluşu önemsiyoruz. Bölgesel yetenek taramaları yapması ve bölgenin yetenekli sporcularını keşfetmesi adına önemsiyoruz" dedi.

        "Yetenekli gençlerimizi ülke sporuna kazandırmak istiyoruz"

        Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İl Spor Müdürlükleri ile birlikte faaliyet yürütüldüğünü ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hedefimiz Selçuk Üniversitesi bünyesinde eğitim gören yetenekli öğrencilerimizin spor yapmaları için zemin ve imkan hazırlamaktır. Ülkemizdeki sporcuların çoğu tesadüfi olarak sokaktan yetişerek milli ve uluslararası şampiyonluklar alıyor. Gençlerimizin daha düzgün, daha bilimsel anlamda spor yapabilmelerinin altyapısını sağlamak istiyoruz. Gençlerimiz arasındaki yetenekli sporcularımızı bulup ülke sporuna kazandırmayı amaçlıyoruz. Tabi ki bunlar arasında milli sporcular çıksın istiyoruz. Zaten halter ve tekvando alanından başarılı çalışmalarımız var ve federasyon başkanları da üniversitemiz öğretim üyelerinden oluşuyor. Bunu diğer spor dallarına da yayma çabamız var. Olimpiyat ve dünya şampiyonları çıksın istiyoruz. Var olan yetenekler en iyi şekilde değerlendirilsin istiyoruz. Genel Müdürümüz de bizi yalnız bırakmayarak sporu ne kadar önemsediğini gösterdi. Güzel çalışmalara ve faaliyetlere imza atmak için bu yola çıktık" şeklinde konuştu.

        "Taleplere ve yeteneklere göre çalışmalar yapacağız"

        Ulusal anlamda propagandaların yapılabilmesi ve moral veren sportif aktivitelerin gerçekleştirilmesinin gerekli olduğunu aktaran Rektör Prof. Dr. Şahin, "Ülke sporumuz adına da önemli bir faaliyet alanının içine girdiğimizi düşünüyorum. Başarıların ülkemiz adına ne kadar gerekli olduğunun farkındayız. Futbol ve basketbol önceliğimizdir. Bunun ötesinde bireysel sporlarda da önemli çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Okçuluk, güreş, eskrim gibi spor dallarında da çalışmalar yapacağız. Ama taleplere ve yeteneklere göre de spor dallarında çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

        (İHA-FM-Y)

        22.03.2017 16:26:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler