Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ömrünü tamamlayan içme suyu hatları tarih oluyor

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - MASKİ Genel Müdürlüğü, Selendi ilçesine bağlı Çanşa Mahallesinde 20 yıl önce döşenmiş terfi hattını sağlıklı bir sistemle yenilemek için çalışmalarına başladı.

        Selendi'nin Çanşa Mahallesindeki demir borularla döşenmiş eski içme suyu terfi hattı günümüz sistemine göre dizayn edilerek, mahallelinin kullanımına sunulacak. Yeni hat sayesinde meydana gelebilecek olası patlaklara da müdahale daha kolay olacak. Bu kapsamda yapılan çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon İşleri Şube Müdürü İbrahim Kara ve MASKİ İlçe Sorumlusu Uğur Akıncı da takip etti.

        İçme Suyu Daire Başkanı Erdal Nohutçu, uzun yıllar önce döşenmiş eski içme suyu terfi hatlarını, vatandaşların daha sağlıklı sistemlerle su tüketmesi için yenilediklerini söyledi. Daire Başkanı Nohutçu, "17 ilçede eski içme suyu sistemlerini yenilemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yıllar önce döşenmiş eski hatları Avrupa standartlarında olan yeni hatlara entegre ediyoruz. Selendi ilçemizin Çanşa Mahallesinde demir borularla döşenmiş eski içme suyu terfi hattını yeniledik. Bu sayede mahalle sakinlerimize ulaşan suyun kalitesini artırdık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'den aldığımız talimatlar sonrasında il genelinde yürüttüğümüz çalışmaların Manisalı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        (SC-Y)

        22.03.2017 17:03:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler