Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitim Bir Sen, MCBÜ üyeleriyle buluştu

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) akademisyen ve çalışanları ile bir araya geldi.

        Manisa Polisevi Lokalinde gerçekleştirilen toplantıya Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Yönetim Kurulu, Celal Bayar Üniversitesi Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Bilal Erbil ve Yönetim Kurulu, Celal Bayar Üniversitesi Akademisyen ve çalışanları katıldı.

        Konuşmasına, toplantıya katılan davetlilere teşekkür ederek başlayan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, "Eğitim-Bir-Sen demek, yasal haklarla helal haklar arasındaki makası birleştirmek demektir. Eğitim-Bir-Sen demek, sendikacılıkta yeni bir sayfa açmak demektir. Eğitim-Bir-Sen demek, sendikacılığı köhne bir zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak gören; sendikacılığı illegal olanın, anarşinin, vandalizmin merkezine dönüştüren anlayışlardan ayırmak demektir. Eğitim-Bir-Sen demek, emeği ve hakkı 'Ya oradansın ya buradansın' diyerek ayırmaya karşı durmak ve emekçiyi kim olursa olsun savunmak demektir" dedi.

        "İyi yetişmiş nesillerimiz olmalı"

        İyi yetişmiş nesilleri olmayan milletlerin kalıcı zaferlerinin olmayacağına dikkat çeken Öner şunları söyledi: "Ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği ve daha fazla zenginliği için çaba sarf etmesi gerekenler, kendi seçkin kimliklerini ve elde ettikleri imtiyazları daha fazla koruyabilmek adına, gerekirse vatana ihanet edebileceklerini ve genç dimağları da bu işe alet edebileceklerini bize göstermiştir. Bundan sonra, eğitim yöneticilerinin görevlerini bu hassasiyetle, hüsnü niyetle vatan ve büyük bir sadakatle bulundukları mahalli ve mevkiyi bu uğurda inisiyatif alarak, sorumluluk üstlenerek, 'iyi yetişmiş nesilleri olmayan milletlerin asla kalıcı zaferleri olmaz' bilinciyle daha dikkatli ve özverili çalışacaklarına gönülden inanıyoruz."

        "İstikrara, özgürlüklere, adil paylaşıma 'Evet' diyoruz"

        Sadece sayısal olarak büyümeyi, hacimsel olarak yenilenmeyi büyük bir sendikacılık olarak görmediklerini kaydeden Öner, "Üye sayısı itibarıyla Türkiye'nin en büyük sendikası olsak da, nitelikli işlere imza atmazsak iri bir sendika oluruz ama asla büyük bir sendika olamayız. Onun için bulunduğumuz konumla, elde ettiğimiz başarılarla yetinemeyiz. İnsanların gönlüne dokunmaya, çalışanların haklarını savunmaya, emeğin değer ve karşılık bulması için daha fazla gayret etmeye, 'helal ikinin haram dörtten büyük' olduğunun daha iyi anlaşılması yönünde mücadele vermeye devam etmeliyiz. Sendika olarak bu anlayışla hareket ediyoruz. Bu bağlamda, sadece üyelerimizin özlük ve özgürlük haklarını savunmakla kalmıyor, aynı zamanda gençlerimizin yetişmesi için de projeler üretiyor, üyelerimizin mesleki gelişimleri konusunda mesafe kaydetmeleri için kurslar, seminerler organize ediyor, kitaplar hazırlıyoruz. İstikrara, özgürlüklere, adil paylaşıma, aydınlık bir geleceğe 'Evet' diyor ve bunun için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

        "Elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz"

        Eğitim-Bir-Sen Celal Bayar Üniversite Temsilcisi Bilal Elbir katılımlarından dolayı Şube Başkanı Mesut Öner'e, Yönetim Kurulu Üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti. İstikrarsızlığın, baskının ve adaletsizliğin olduğu bir yerde geleceğe emin adımlarla yürümenin mümkün olmadığını ifade eden Elbir, "Hak ve özgürlük için mücadele veren, bu uğurda birçok bedel ödeyen bir sendika olarak, kazanımlarımızın heba olmaması, daha sivil, özgür ve demokratik bir Türkiye'nin inşası için dün olduğu gibi, bugün de, yarın da elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Ülkemizin gelişmesi, milletimizin refaha kavuşması, kamu görevlilerinin emeklerinin karşılığını alması için mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız." dedi.

        (SC-Y)

        22.03.2017 17:18:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler