Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERÜ Rektörü Güven: "Kadir Has, hayırseverliğin sembol ismiydi"

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, vefatının 10. yıldönümünde merhum Kayserili hayırsever iş insanı Kadir Has'a şükran ve minnet borçlu olduklarını söyledi.

        Rektör Güven, yaptığı açıklamada, örnek hayırsever kişiliği ve önderliğiyle başta Kayseri olmak üzere birçok ilde milyonlarca insanın faydalandığı hayır eserleri bırakan iş insanı Kadir Has'ı, rahmetle andıklarını belirtti.

        Rektör Güven, "Değerli büyüğümüz Kadir Has, hayırseverliğin sembol ismiydi. Kendisi, Nuri-Zekiye Has Enstitüler Binası, Kadir-Rezan Has Merkez Kütüphanesi ile Mahmut Has Mediko Sosyal Merkezini yaptırarak üniversitemize bağışlamakla kalmayıp, üniversitemizde hayırsever seferberliğinin başlatılmasında ve üniversitemizin büyüyüp gelişmesinde büyük emekleri oldu. Değerli büyüğümüz Kadir Has, Türkiye'nin en cömert hayırseveri idi. Doğduğu topraklara olan borcunu çok sayıda hayır eseri yaparak ödemeye çalışan iş insanı değerli büyüğümüz Kadir Has'a minnettarız ve vefatının 10. yıldönümünde kendisini şükranla anıyoruz. Erciyes Üniversitemiz bugün Türkiye'nin en büyük ve en gelişmiş 10 üniversitesi içerisinde yer alıyor, başarılı çalışmalar yürütüyorsa, bunda destek ve emeklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta rahmetli Kadir Has olmak üzere, tüm hayırseverlerimizin katkıları oldukça büyüktür. Erciyes Üniversitesi'ne hayır eseri yaptırıp bugün aramızda olan, olmayan, tüm hayırseverlerimize şükran ve minnettarlığımızı sunuyorum" dedi.

        22.03.2017 17:21:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler