Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuk Odaklı Çalışan Kurumların Koordinasyonu Çalıştayı Sivrihisar'da başladı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından, Eskişehir İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve Eksi 25 Derneği işbirliğinde yürütülen 'Çocuk Odaklı Çalışan Kurumların Koordinasyonu projesi Sivrihisar çalıştayının ilk günü tamamlandı.

        İki tam gün boyunca sürecek olan çalıştayda; Sivrihisar ilçesindeki eğitim alanında çalışan kurumlarda bulunan çocuk odaklı geliştirilebilir alanlar ve mevcut durumlar belirlendi. Çalıştayın ilk günü, çocuk odaklı çalışan kurumların il ve ilçe merkezindeki personellerinin etkileşimini sağlamak amacıyla 23 kurum ve 2 sivil toplum kuruluşundan 64 kişinin katılımlarıyla ile gerçekleştirildi.

        Çalıştay, Proje Koordinatörü Vildan Bayar'ın projeyi tanıtım sunumu ile başladı. Açılış konuşmaları; Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz tarafından yapıldı.

        İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, "Ülkemizde yapılan bu çalışmalar bizi mutlu eder. Milli Eğitim camiası olarak içinde çocuk geçen her türlü faaliyette yer alma gayretindeyiz'' diye konuştu. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ise, böylesi güzel bir çalışmaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederken, Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz ise ''Geleceğimiz olan çocuklar için önemli çalışmalar yapılıyor olması gurur verici. İlçemiz için güzel sonuçlara yol açacağını umut ediyorum'' ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldırım, 'Sivrihisar İlçe Tanıtımı ve Eğitim İle İlgili Mevcut Durumu' isimli sunumunu gerçekleştirdi. Eksi 25 Derneği Başkanı Burak Karakaya da dernek tanıtımı ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Nilüfer Özabacı 'Aile içi iletişim', ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Örsal 'Minik Kalpler Projesi Değerlendirmesi', Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanlığı Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Yıldız Savaş 'Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği' konularında sunumlarını gerçekleştirdi. Birinci oturumun tamamlandığı çalıştayda, katılımcılar tartışma gruplarına ayrılarak ilçenin güçlü ve geliştirilebilir alanları hakkında bilgi aktarımında bulundular.

        (BRK-MET-Y)

        22.03.2017 17:26:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler