Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köyceğiz Belediyesi "Köyceğiz Büyükleri" projesini başlattı

        (Fotoğraflı)

        Cihat Cura

        MUĞLA (İHA) - Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında "Köyceğiz Büyükleri" projesini uygulamaya başladı.

        "Köyceğiz Büyükleri" projesinin startı yaşlılara saygı haftasında "Tecrübeliler Konuşuyor" programı ile verildi. Programda yerel yöneticilerle halk buluştu.

        Programda aynı zamanda Köyceğiz Belediyesi tarafından Yaşlılar Merkezi ve Lokali açılışı yapıldı. Merkez kapsamında 60 yaş üstü Köyceğizlilerin fiziksel, ruhsal rehabilitasyon, spor, gezi, beslenme ve eğlence gibi grup çalışmaları yapacağını açıklayan Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, "yaşlılarımızın da çocuklar gibi sevgiye ihtiyacı var." dedi.

        Proje kapsamında toplantıya katılanlar, konularına göre gönüllü destek grupları oluşturdu. Kadın Akademisi Yaşlı ve Engelli Grubu bünyesinde oluşturulacak grup çalışmalarına katılım listesi belirlenerek "Köyceğiz Büyükleri" projesi başlatılmış oldu.

        Program kapsamında, "Onların Sözlerinden Köyceğiz" konulu söyleşiler, "Biz Sizi Unutmadık" fotoğraf sergisi, ''Onlar Bize Baktı Şimdi Sıra Bizde'' evde bakım hizmetleri dahil söyleşi, gezi ve toplantıların video galerisi, yerel idarecilerle ''Tecrübeliler Konuşuyor'' konulu toplantı, eski Köyceğiz ile ilgili anıların yazılarak "Hatıralardaki Köyceğiz'' kitapçığı basılması, gençlerle "Tecrübeli Hayat" buluşmaları, çocukları büyüklerle buluşturmak torun sevgisini gidermek amacıyla "Torun Buluşmaları", "Büyüklerimizi Gezdiriyoruz" gezi programları, fiziksel ve ruhsal gelişimi destekleme amacıyla "Fiziksel Hareketsizliğe Son'' eğitimleri gibi çeşitli aktiviteler yapılacağı bildirildi.

        (CC-MB-Y)

        22.03.2017 18:22:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler