Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti'li Ünüvar: "Güçlü 'evet', ülkemizi daha güçlü kılacak"

        - AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar:

        - "Yeni yönetim sistemi, Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak"

        - "Bu ülkeyi büyütmenin yolu güçlü iktidar ve güçlü liderlerden geçiyor"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, dünyadaki tüm mağdur ve mazlumların sesi konumundaki Türkiye'nin güçlü olmak gibi bir zorunluluğu bulunduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, ülkemizi büyük hedeflerine ulaştıracak" dedi.

        Referandum mesaisine Karataş ilçesi ile devam eden Ünüvar, Adalı, Bahçe, Bebeli, Kesikköyü, Kızıltahta ve Sirkenli mahallelerinde, vatandaşlara 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliği paketini anlattı.

        Siyasetin amacının halkı daha mutlu, daha huzurlu ve daha güvenli hale getirmek olduğunu ifade eden Ünüvar, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'yi kurarken 'bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demişti. Çok şükür bugün hiçbir şey eskisi gibi değil. Eskisinden çok daha iyi konumdayız. Hem de dünyanın hızla daha kötü bir yöne gittiği dönemde. Dünya ekonomilerinin sıkıntıya düştüğü; kavgaların, savaşların, ateşin daha fazla çıktığı dönemde hamdolsun Türkiye, daha huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir ülke. Sıkıntılarımız var mı? Elbette var. Ama sıkıntı olmazsa siyasetçiye de gerek olmaz. Bizler siyaseti insanların sıkıntısını giderme adına yapıyoruz. Onun için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

        "Kavga dönemi bitiyor, uzlaşma dönemi başlıyor"

        Referandumun sonucu ile ilgili hiçbir tereddütleri olmadığının da altını çizen Ünüvar, "Biz ülkede istikrarsızlığa tahammülü olmayan bir milletiz. Geçmişte bu millet cumhurbaşkanı-başbakan kavgalarından çok çekti. 2001'de bir anayasa kitapçığı fırlatmayla Türkiye 65 katrilyon fakirleşti. Neden? Cumhurbaşkanı ile başbakan kavga etti diye. Artık kavga dönemi bitiyor. Bundan sonra vatandaşla ittifak dönemi başlıyor, siyasette uzlaşma dönemi başlıyor. Seçilmek isteyen kişi vatandaşa, 'Ben seninle aynı duyguları paylaşıyorum, senin değerlerine saygı duyuyorum, seninle aynı dünyanın insanıyız' diyecek. Çünkü bizim milletimiz, kendisiyle aynı masanın etrafına oturmamış, bir ekmeği bölüşmemiş insana oy vermez" diye konuştu.

        "Türkiye kavgalardan çok çekti"

        16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliği paketinin asıl bu ülkenin yarınları için önemli olduğunu vurgulayan Ünüvar, şöyle devam etti:

        "Neden bugün için değil de 'istikbal için evet' diyoruz? Bugün aslında bir problem yaşamıyoruz. Bugün çok güçlü bir iktidar var. Çok güçlü bir cumhurbaşkanı var. Çok güçlü bir başbakan var ve ikisi arasında güzel bir uyum var. Geçmişte yaşanan krizler gelecekte başka seçilmiş cumhurbaşkanı ve seçilmiş başbakan arasında pekala söz konusu olabilir. Yetki kavgası çıkabilir. Geçmişte bunları pek çok kez gördük. Bunların her birisinde ülkemiz daha da geriye gitti. Ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntılar çıktı. O sıkıntıları çözme adına çok ciddi değişiklikler yapıyoruz. Ne yapıyoruz? Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı makamında toplanıyor. Halkın en az yüzde 50'sinden bir fazla alan kişi cumhurbaşkanı seçiliyor. Aynı zamanda Meclis'e karşı da sorumlu oluyor. Yaptığımız değişiklik bir dikta rejimi getiriyor mu? Hayır. Çünkü getirdiğimiz sistemde halkın güçlü desteğini almış cumhurbaşkanı bütünüyle denetimsiz değil. Yani hem çok yetkili hem sorumsuz değil. Şu anda mevcut sistemde cumhurbaşkanı çok yetkili ama yaptığı işlemlerden sorumlu değil. Ama yeni sistemle seçilecek cumhurbaşkanları halkın güçlü desteğini almış olacak, yani yetki anlamında sıkıntısı olmayacak, ancak yanlış yaptığında da Meclis tarafından denetlenebilecek. Bu yüzden tek adam ve dikta söylemleri kesinlikle gerçeği yansıtmıyor."

        "Daha gelişmiş Türkiye için güçlü iktidarlara ihtiyaç var"

        AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, Türkiye'nin refahı, huzuru ve mutluluğu için son derece uygun bir yönetim sistemi olduğunu dile getirerek, "Biz bu yöntem sisteminin, ülkemizi büyük hedeflerine ulaştıracağına inanıyoruz. Çünkü; 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Milli gelirimizi 25 milyar dolarlara çıkarmak istiyoruz. İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Daha büyük yatırımlar yapmak istiyoruz. Daha çok üretip, daha çok ihracat yapan, daha çok yatırım alan bir ülke olmak istiyoruz. Bunun için çok güçlü iktidarlara ihtiyaç var. Ben inanıyorum ki getireceğimiz sistemle güçlü iktidarların devamının yolunu açacağız. Güçlü 'evet', ülkemizi daha güçlü kılacaktır" ifadelerini kullandı.

        "Türkiye her alanda güçlü olacak"

        Türkiye'nin dostundan fazla düşmanı olduğunu aktaran Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bizim büyümemizi, kalkınmamızı istemeyen çok ülke, çok insan var. Bunlar bazen bizim ordumuza, bazen polisimize saldırıyorlar; bazen ekonomik kriz çıkarmaya çalışıyorlar, bazen darbe yapıyorlar. Yani bize hep çelme atıyorlar. O halde bizim bu ülkeyi büyütmek gibi bir meselemiz var. Biz bu ülkeyi büyütmek, kalkındırmak durumundayız. Bu ülke her alanda güçlü olacak. Tarımda, sanayide, sağlıkta, ticarette güçlü olacak; ordusuyla güçlü olacak. Bu ülkenin güçlü olmak gibi bir zorunluluğu var. Çünkü bu ülke sadece Anadolu'ya hitap eden bir ülke değil. Bu ülke, dünyadaki bütün mağdurların, mazlumların sesi konumunda. Dünyada başı sıkışan Türkiye'yi arıyor. Peki Türkiye sıkıntıya düşse kimi arayacak? Böyle bir ülke var mı? Yok. Onun için bu ülkeyi büyütmemiz lazım. Bu ülkenin her değerini büyütmemiz lazım. Çalışmamız, gayret etmemiz lazım. Bu ülkeyi büyütmenin yolu da güçlü iktidarlar ve güçlü liderlerden geçiyor."

        Referanduma artık sayılı günler kaldığına dikkat çeken Ünüvar, "16 Nisan'da millet ne derse o olacak. O yüzden sizlerden; müreffeh ve huzurlu bir ülke için, güçlü devlet, güçlü millet ve güçlü bir ordu için referandumda çok ama çok güçlü bir 'evet' bekliyoruz" diye konuştu.

        AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar'a, Karataş'taki ziyaretleri sırasında; AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yüce, eski Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kollarının başkan ve üyeleri de eşlik etti.

        (ADN-Y)

        23.03.2017 10:10:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler