Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilere, orman zararlıları ile mücadele anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇÖMÜ)Biga Meslek Yüksek Okulu(MYO)'da Orman Zararlıları ile mücadele konusunda sunum yapıldı.

        Biga Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Dr. Muhammet Akkaya, Orman Haftası Kutlamaları kapsamında Biga Meslek Yüksek Okulu Mobilya Dekorasyon ve Elektrik Bölümü öğrencilerine 'Orman Zararlıları ve Mücadele Yöntemleri' konusunda sunum yaptı. Sunumda, Ormansızlaşmanın nedenleri, Ormanların rehabilitasyonu, Ağaçlandırma çalışmaları hakkında genel bilgi veren Akkaya, dayanıklı orman kurmada nelerin yapıldığı, orman yangınları ile mücadele, Orman zararlıları ve mücadele usullerini anlattı. Orman Genel Müdürlüğünün Orman zararlıları ile mücadelede özellikle biyolojik yöntemlerin kullanıldığını ifade eden Akkaya, ekolojik dengeyi bozacak yöntemlerden vazgeçtiğini vurguladı.

        Sunuma Biga MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ertuğrul Bilgücü, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ayşin Aşkın, Öğretim Görevlisi Muammer Ceylan,Öğretim Görevlisi Faruk Çetin ve öğrenciler katıldı. Öğleden sonra öğrencilerle Biga'nın Sarıcaköy ve Kahvetepe köyleri arasında bulunan arazide fidan dikim etkinliği yapıldı.

        (GD)

        23.03.2017 11:59:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler