Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yağmur suyuna 7 milyonluk yatırım

        (Fotoğraflı)

        Adem Tunçer

        BURSA (İHA) - Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde su taşkınlarını önlemek için harekete geçen BUSKİ, iki etap halinde planlanan yağmur suyu hattı inşaatına devam ediyor.

        Katı atık aktarma istasyonu ve atık su arıtma tesisleri ile 30 milyon TL'lik çevre ve alt yapı yatırımlarına kavuşan Mustafakemalpaşa'da yağmur suyu hatları yenileniyor. Fevzidede Mahallesi'nde süren kutu kesit ve yağmur suyu şebeke hattı çalışmalarını inceleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tabakhaneler bölgesine kadar devam edecek olan 7 milyon TL'lik ilk etap imalatında 1.140 metrenin tamamlandığını söyledi. Yağmur sularını kontrol altına alacak projede daha sonra atık su arıtma tesisinden itibaren yeni terfi merkezine kadar yapılacak olan kanalizasyon inşaatının başlayacağını belirten Başkan Sadi Kurtulan, bu çalışmada da 1800 mm çapında boruların kullanılacağını kaydetti.

        Yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan kanalizasyon kolektör inşaatının ikinci etabında ise merkez, Yalıntaş ve Tatkavaklı mahallerini de içine alan bir projenin hayata geçirileceğini dile getiren Sadi Kurtulan, "Yağmurda sıkıntı yaşıyorduk. Mustafakemalpaşa'nın 40 yıllık altyapısı artık bu dönemde yenileniyor. Bu çalışmalardan yağmur suyu hattı büyük önem arz ediyor. Yağmur suyu kanal hattının tamamlanmasıyla birlikte bu suların tahliye edilmesi kolaylaşacak ve birikintilerin önüne geçilecek" dedi.

        (MŞ)

        23.03.2017 12:01:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler