Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yağlı güreş sezonu Yuntdağı'nda açılacak

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Yunusemre Belediyesi'nin organizasyonuyla 9 Nisan Pazar Günü Yuntdağı Ortaköy Mesire alanında güreşçiler kispet kuşanacak.

        Yunusemre Belediyesi, ata sporumuz güreşe olan ilgiyi arttırmak amacıyla önemli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Bu yıl 9 Nisan Pazar günü 2.si düzenlenecek Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'nde 40'ı başpehlivan olmak üzere 300 pehlivan Ortaköy Mesire Alanı'nda kıspet kuşanacak. Recep Kara, İsmail Balaban ve Mehmet Yeşilyeşil gibi ünlü başpehlivanların katılacağı festival, sezonun ilk müsabakalarına sahne olacak. 8 Nisan saat 17.00'de düzenlenecek kortej yürüyüşüyle güreşseverleri festivale davet edeceklerini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yunus Park Kafe'de tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürvekili Hatun Sarıkaya Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Ramis Şiyak, Güreş Komitesi Başkanı Necip Denktaş, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Güreş Ağası Murat Coşkun, Yunusemre Belediyespor Başkanı Arif Alkan, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, başpehlivan ve pehlivanlar ile basın mensupları katıldı.

        Toplantının açılışında konuşan Başkan Çerçi, Türkiye'de yağlı güreş sezonunun Yunusemre'den start aldığını dile getirerek, güreş tutkunlarını festivale davet etti. Belediye Başanı konuşmasında, "Spora ve sporculara her zaman destek veriyoruz. Gençlerimizi spora teşvik ediyoruz. Hem ata sporumuz güreşe olan ilgiyi arttırmak hem de ilçemizde bu spor dalını geliştirmek amacıyla bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Yuntdağı Yağlı Güreş Festivalimizin bu yıl 2.sini 9 Nisan Pazar günü yapıyoruz. Ortaköy Mesire Alanı'nda düzenleyeceğimiz; ülke genelinden 40'ı başpehlivan olmak üzere 300 güreşçimizin katılacağı etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

        8 Nisan'da kortej yürüyüşü düzenlenecek

        Festival programı hakkında bilgi veren Başkan Çerçi, "8 Nisan Cumartesi günü Alaybey Zabıta'dan başlayıp Karaköy Hacı Yahya Camii'nde noktalanacak kortej yürüyüşü düzenleyeceğiz. Kortejimizde altın kemer sahibi de olan birçok başpehlivan ve pehlivan yer alacak. 9 Nisan Pazar günü sabah 10.00'da müsabakalarımız başlayacak ve tüm gün devam edecek. Bu yıl da katılımın yoğun olmasını bekliyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

        Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu da kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Güreş, ata sporumuz. En eski sporlar arasında. Bu tür sporların devam ettirilmesi kurumların katkılarıyla oluyor. Bu anlamda belediyelerimizin çabalarını çok değerli buluyorum. Belediye Başkanımız ve ekibine bu sporu sahiplendiği için teşekkür ediyorum. Yunusemre Kaymakamlığı olarak da üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

        AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise Yunusemre Belediyesi'nin proje ve hizmetleriyle fark yarattığını dile getirip belediye başkanı ve ekibine teşekkür etti. Baybatur konuşmasında, "Spor denince akla futbolun geldiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu anlamda yapılan çalışma oldukça önemlidir. Kendi geleneklerimizi yaşatmamız gerekiyor ki kültürümüzü gelecek nesillere aktarabilelim. Başkan ve ekibimizi kutluyorum. Kendisi başarısıyla birçok köklü belediyemizi geride bıraktı. Emeklerinden dolayı başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

        (AY-Y)

        23.03.2017 12:30:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler