Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güney Anadolu savunma, havacılık yerlileştirme zirvesi

        - Sanko holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu

        - "bu zirve Gaziantep sanayisi için bir devrimdir, milattır"

        - "gaziantep savunma sanayi ile birlikte ağır sanayiye kayar"

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep'te düzenlenen Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesini "Gaziantep sanayisi için devrim ve milattır" dedi.

        Konukoğlu, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın desteğiyle Gaziantep Sanayi Odası tarafından, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın katılımı ile düzenlenen zirvede,sanayicilere savunma sanayine ilişkin detaylı sunumlar yapıldığını söyledi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de zirveye destek sağladığına dikkati çeken Konukoğlu, "Zirvede savunma sanayindeki resmi ve özel kuruluşların genel müdürleri, sektöre ilişkin bilgileri sanayiciye Gaziantep'te sunma inceliğini gösterdi. Sanayicimize devrim gibi bir toplantı oldu" dedi. Toplantıda edinilen bilgilerle Gaziantep'te küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin yeni yatırımlarında savunma sanayi kapısının açılacağı ve ağır sanayiye yönelişin başlayacağını kaydeden Konukoğlu, "İnanıyorum ki, Gaziantep'teki sanatkar ve sanayiciler savunma sanayinde Gaziantep'i Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisi haline getirecekler" diye konuştu. Konukoğlu, Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesi kapsamında açılan fuara katılan firmaların stantlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı. MKEK standında sergilenen ve yerli üretim olan silahları inceleyen Konukoğlu, yapımında Gaziantepli sanayicilerin de ekonomik desteği bulunan Kayseri'de yerleşik ASPİLSAN standında inceleme yaptı.

        Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi standında sergilenen yapım sürecindeki uçak önünde Dekan Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey ve uçağın yapımını başlatıp sürdüren işadamı Fevzi Kalenderoğlu'ndan bilgi alan Konukoğlu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

        (SD-Y)

        23.03.2017 14:36:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler