Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şenkaya'da örnek proje

        (Fotoğraflı)

        Bahattin Gözütok

        ERZURUM (İHA) - Şenkaya Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak" Projesi hayata geçirildi.

        Şenkaya Çok Programlı Anadolu Lisesi israfın önlenmesi, tasarruf konusunda farkındalık getirmek, bu konuda öğrencilere sorumluluk bilinci geliştirmek ve kamu kurum ve kuruluşlarında kağıt israfını önlemek amacıyla geri dönüşüm projesi başlatıldı. Uygulanan projede dünyada her yıl kağıt üretiminde kullanılmak üzere tüketilen orman alanı 40 milyon hektar olduğu, kağıt üretimini karşılayan bu ormanların oranı yüzde 1,3 ve bir ton kağıt 17 ağaç bu da 70 metre kare olduğuna değinilmektedir. Geri dönüşümle kazandırılan 700 ton hurda kağıdın tekrar işlenmesi ile 10 bin ağacın korunacağına dikkat çekildi.

        Her atılanın çöp olmadığına dikkat çekilerek okul koridorlarına ve kamu kurum ve kuruluşlarına atık kağıt kutuları konuldu. Projede 40 – 45 ton atık kağıt toplanması hedeflenmekte olup toplanan kağıtta elde edilecek gelir, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçları karşılanacaktır. Bir haftalık kısa bir sürede yaklaşık olarak 15 ton atık kağıt toplanıp depolandı.

        Proje, Şenkaya Kaymakamlığı, Şenkaya Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa uygulanmakta olup tüm kamu kurum ve kuruluşları paydaşları olarak uygulanmakta.

        (BG-AA-Y)

        23.03.2017 14:38:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler