Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UTSO Başkanı Kandemir; "İhracat yapana yeşil pasaport"

        (Fotoğraflı)

        Ertunç Öztürk

        UŞAK (İHA) - UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandemir, ihracatçılar için yeşil pasaport uygulamasını sevinçle karşıladıklarını belirtti.

        Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ihracatçılar için yeşil pasaport uygulamasını sevinçle karşıladıklarını belirtti. Kandemir; "Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza gerekse Bakanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Arz ettiğimiz taleplerimiz arasında ihracatçıya yeşil pasaport da vardı. Başarılı ihracatçılarımızın dünya İşadamlarımızın dünyanın her yerine rahatlıkla gidebilmeleri, vize ile zaman kaybı yaşamamaları önemli bir gelişme."dedi.

        Bakanlar Kurulunun bugün yürürlüğe giren "İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Kararı"na göre, son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1-10 milyon ABD doları arasında (10 milyon dolar dahil) olan firmaların bir, 10 milyon dolar üzeriyle 25 milyon dolar arasında olan firmaların iki, 25 milyon dolar üzeriyle 50 milyon dolar arasında olan firmaların üç, 50 milyon dolar üzeriyle 100 milyon dolar arasındaki firmaların dört, 100 milyon dolar üzerinde olanların ise beş yetkilisine hususi damgalı pasaport verilebilecek. Bu tutarlarda mal ihracatı yapan firmalar, resmi dış ticaret istatistikleri esas alınarak Ekonomi Bakanlığınca belirlenecek.

        (EÖ-MB-E)

        23.03.2017 15:03:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler